Институтът по рибни ресурси-Варна наема риболовен кораб за провеждане на научно изследване

Pan.bg 27 ное 2021 | 13:53 views (283) commentaries(0)
img Pan.bg

Институтът по рибни ресурси-Варна (ИРР) подписа договор за наемане на риболовен кораб с фирма "Електа" ЕООД.

Съгласно договора, наличен в електронната платформа за обществени поръчки ЦАИС-ЕОП, ИРР-Варна възлага, а "Електа" ЕООД ще предостави срещу възнаграждение следната услуга: Предоставяне под наем на риболовен кораб и обучен екипаж за трални дейности за провеждане на научен проект за изследване на рапана (Rapana venosa) в българската акватория на Черно море до 50 метра дълбочина, север-юг за нуждите на ИРР-Варна.

Договорът влиза в сила от датата на подписването му (12 ноември 2021) и е със срок на действие до 30 юни 2022г.

Наетият плавателен съд е риболовен кораб с обучен екипаж за трални дейности за провеждане на научното изследване в българската акватория на Черно море териториалното море и прилежаща зона /за нуждите на ИРР Варна/ в рамките на две изследвания, с обща продължителност 20 дни и 106 тралирания, съответно:

-едно изследване през сезон м. ноември 2021г.;

-едно изследване през сезон м. май – м.юни 2022г.;

Всяко едно от посочените две изследвания ще се проведе с продължителност 10/десет/ дни и ще включва 53 тралирания. Корабът следва да бъде на разположение 24 часа в денонощието, като работният ден е с продължителност от 8 часа.

За предоставяне на услугата ИРР-Варна ще заплати на изпълнителя на база единичната цена сумата от 48 800 /четиридесет и осем хиляди и осемстотин/лв. за 20 дни.

Повече за обществената поръчка с предмет: „Наемане на риболовен кораб с обучен екипаж за трални дейности с бийм трал за извършване на научно изследване за нуждите на ИРР-Варна“ тук:

https://pan.bg/view_article-70-537808-institutyt-po-ribni-resursi-varna-shte-naeme-korab-za-provezhdane-na-nauchni-iz.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка