Предстоящо: Семинар Black Sea CONNECT - към споделена визия за Черно море

Pan.bg 28 яну 2022 | 14:59 views (324) commentaries(0)
img Черно море е жизненоважен ресурс с огромен потенциал за повишаване на обществената стойност на синята икономика за заобикалящите го страни.

Докато Черно море е уникален морски басейн, който е богат на биоразнообразие, наследство и природни ресурси, басейнът е под все по-голям натиск поради нарастващите въздействия от човешки фактори, като еутрофикация и хипоксия, прекомерен риболов и интродукция на чужди видове, в допълнение към ефектите от изменението на климата.

Black Sea CONNECT се стреми да развива и популяризира споделена визия за продуктивно, здраво, издръжливо, устойчиво и ценено Черно море.

В изпълнение на тази цел, се организира виртуално събитие под надслов Black Sea CONNECT Innovation Workshop, което ще се проведе на 2 февруари 2022 г. в интернет платформата Zoom.

Ще бъдат демонстрирани най-добрите практики от инициативи на морски клъстери, които ще спомогнат за евентуалното формиране на морски клъстер на Черно море.

Събитието ще започне с високопоставени представители на Европейската комисия и ще продължи с представяне на общите цели на семинара и свидетелство за съществуващите морски клъстери.

Акцентът на събитието ще бъде сесия, включваща успешни истории и най-добри практики от различни сектори на синя икономика, което позволява срещата на зараждащи се морски и иновационни клъстери в Черно море с по-развити европейски партньори и стимулира тяхното съвместно развитие на сини иновации за региона.


За повече информация и БЕЗПЛАТНА регистрация тук:

https://www.marinecluster.com/bg/news-more/black-sea-connect-innovation-workshop-rezerviraite-svoeto-myasto
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка