Започна прием по компенсаторни мерки в сектор „Рибарство“ заради войната в Украйна

Pan.bg 23 фев 2023 | 17:29 views (1458) commentaries(0)
img Pan.bg

Започна прием на проектни предложения по три компенсаторни мерки от Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020 г. Операторите в сектора ще бъдат компенсирани за повишените цени в резултат от войната в Украйна, с цел ограничаване на пазарните сътресения и въздействието им върху риболовните дейности, веригата на доставки и продуктите от риболов и аквакултури.

Общият финансов ресурс по трите мерки възлиза на 13,19 млн. лева. Максималната стойност на безвъзмездната финансова помощ е 400 хил. лева за всеки кандидат от съответния подсектор, в който има дейност.

С цел средствата да достигнат до операторите в най-кратък срок, за изчислението на компенсациите Управляващият орган на ПМДР въвежда разходи под формата на плоска ставка. Този лесен и опростен метод ще позволи на повече предприятия да получат компенсации по трите извънредни мерки.

Операторите в подсектор „Риболов“ могат да кандидатстват за компенсация за гориво, в подсектор „Аквакултури“ – за фураж и гориво, а представителите на подсектор „Преработка“ – за суровини (риба и рибни продукти) и гориво.

Крайният срок за подаване на проектни предложения по всички мерки е до 17:00 ч. на 26 май 2023 г.

Повече информация за реда и условията за кандидатстване може да бъде намерена на интернет страницата на ПМДР 2014-2020 г. - https://www.eufunds.bg/bg/pmdr , както и в ИСУН 2020.

/www.mzh.government.bg/

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка