Заместник-министърът на отбраната Аделина Николова участва в Балканско-Украински форум на отбранителните индустрии

Pan.bg 09 юни 2024 | 12:37 views (323) commentaries(0)
img Pan.bg

Днешният форум е добра възможност за укрепване на сътрудничеството и за създаването на нови бизнес контакти между отбранителната промишленост на Украйна и България“. Това каза заместник-министърът на отбраната Аделина Николова в приветствието си към участниците в Балканско-Украинския форум на отбранителните индустрии на 7 юни т.г.

„Провеждането на този форум в Пловдив е в унисон с общите усилия за засилване на отбранително-индустриалното сътрудничество между Европейския съюз и Украйна. Тези усилия са фокусирани не само върху предоставянето на устойчива военна подкрепа на Украйна, но и в дългосрочен план - към по-добро посрещане на нуждите на украинската отбрана и промишленост“, каза заместник-министър Николова.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Тя изтъкна заслугата на българската отбранителна индустрия в подкрепа на усилията на Украйна в първите критични месеци на войната и подчерта, че в рамките на Европейския съюз активно се работи по идентифициране на конкретни инициативи за сътрудничество, споразумения и водещи проекти между европейската и украинската отбранителна промишленост.

„Тези общи и структурирани усилия се очаква да доведат до постепенната интеграция на украинската индустрия в Европейската отбранителна технологична и индустриална база“, заяви заместник-министър Аделина Николова и пожела успех на участниците в индустриалния форум.

Събитието се провeдe в рамките на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус - 2024“ с подкрепата на Посолството на Украйна в Република България. На него присъстваха още извънредният и пълномощен посланик на Украйна Н. Пр. Олеся Илашчук, заместник-министърът на стратегическите индустрии в Украйна Сергей Боев, заместник-министърът на отбраната на Украйна Дмитро Клименков, заместник-министърът на икономиката и индустрията д-р Давид Сукалински, директорът на Украинската отбранителна индустрия Херман Сметанин, представители на българската и украинската отбранителни индустрии.

www.mod.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Заместник-министърът на отбраната Аделина Николова участва в Балканско-Украински форум на отбранителните индустрии

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка