ВОЕННИ: НЕ ПРИЕМАМЕ НЕИСТИНИ И ЗЛОНАМЕРЕНИ ОБИДИ КЪМ АРМИЯТА

Pan.bg 29 авг 2015 | 11:35 views (3326) commentaries(8)
img Позиция по повод на публикуваното: Не приемаме неистини и злонамерени обиди към армията

В редакцията на „Отбрана.com” се получи тревожно писмо от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюза на ветераните от войните и Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ във връзка с днешна публикация във в. „Труд”, която продължава кампанията за обезличаване на армията и изопачаване на нейната история.

Otbrаnа.com

„За членовете на военно-патриотичните съюзи – офицери, сержанти и войници от запаса и резерва, ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали, както и техните семейства, всяко посегателство към държавността, част от която е армията, е не само неприемливо, но и обидно. С такива чувства приемаме мнението на журналиста Александър Андреев, публикувано в неговия блог и в днешния брой на в. „Труд” „Носталгията по НРБ обърква младите”.
image
За нас Българската армия, както и да се е наричала тя, в които и времена да е била, е свято нещо. Свети са и нейните символи. В никакъв случай не можем да приемем твърдението на автора „НРБ ми причини зло, което няма как да бъде поправено: вкара ме за две години в казармата, където по цял ден трябваше да стрелям, да слушам фатмашки простащини и да вися с калашника пред парцаливо знаме.” Всички ние сме се клели, целувайки бойното знаме с неописуемо вълнение. Смятаме, че не подхожда на авторитетни журналисти и вестници да насаждат подобна омраза към българската войска.

Със съжаление приемаме това мнение, като част от провеждащата се напоследък кампания за обезличаване ролята на армията и на усилията на военнослужещите за защита на страната, която се вписва в т.нар. хибридна война. Подобни позиции вредят на политиката на държавата и в частност на Министерството на отбраната за подготовката на българските граждани за защита на държавата, каквато е повелята на Конституцията. Още по-лошото е, че тази кампания е във времето, когато средата за сигурност в света и особено в нашия регион, силно се влоши.

Уважаваме свободата на печата. Не приемаме неистини и злонамерени обиди. Оставаме разочаровани от журналиста Александър Андреев и в. „Труд”.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  реалист от мо 29 авг 2015, 13:06
   
  12
   
  6

  Преди имаше армия и ред, имаше доблестни хора.
  А сега всичко е бизнес, армията се напълни с интересчии, така , че не се вталявайте г-да измислени генерали от запаса.

 2. #2
  аз лешояда 29 авг 2015, 14:10
   
  6
   
  9

  Дьртаците от Военното на Негово Величество : пуснали са памперси от ГДР-то...

 3. #3
  казармата 29 авг 2015, 14:43
   
  15
   
  1

  Аман от "възмущения". ...Помполити......Зверят се с пръдня и то на умряло куче.......
  Защо не се възмутиха на други, дето са по-сериозни глупаци от онзи посерко-трудовак-надраскач и дето ежедневно изливат по нац.сигурност тонове с говна ?

 4. #4
  Освалдо 29 авг 2015, 14:51
   
  12
   
  0

  Вестник "труд"? Че кой чете вече жълта преса? Още 2003 г., в Ирак, разбрах колко струват жълтите им журналистчета. От тогава промяната им е само надолу.

 5. #5
  полковникът 29 авг 2015, 20:17
   
  9
   
  0

  Тия надминаха и комунистическата пропаганда от зората на "социализъма"!

 6. #6
  bbb 30 авг 2015, 08:55
   
  0
   
  4

  Ква армия, бе? Тя половината бремнна....

 7. #7
  rado-raptor 30 авг 2015, 11:40
   
  7
   
  0

  Въпрос на ЧЕСТ беше да си войник в БА!!! Сега е друго време и следваме западната мода за лошо или за добро!!! Който иска кариера в друга сфера- ДАЛЕЧ от войската, КОЙТО ИСКА ДА Е В НЕЯ И С НЕЯ- ДА МУ СЕ ПЛАЩА!!!!! Никои НЕ е длъжен да воюва за тази страна, щом ХОРАТА, които я УПРАВЛЯВАТ са ПОДЛОГИ НА ЧУЖДЕНЕЦИЯ, а НЕ на собствения си СУВЕРЕНИТЕТ!!! НЯМА да се бия срещу братята си, само защото ДРУГ подклажда кавги.

 8. #8
  bash delibash 31 авг 2015, 00:13
   
  5
   
  1

  Преди малко изказах мнението си по въпроса на друго място,но понеже попаднах и на тази статия сърце не ми дава да я подмина.А целта на моето словоизлияние е господина андреевъ.Та специално на този неблагодарник ,който едва ли щеше да го има на този свят без героичната БА и славните победи под знамената на Майка България включая и партизанските движения против фашистка германия.Та за този господин ще препиша няколко стиха оставени ни от ефрейтору Тодору Петкову през далечната 1917 година а то се именува ДРУГАРЮ. Другарю с тебе свърши световния и кървав пир
  С усмивка на уста и с поглед в небесата;
  На свято братско дело ти служи безпир-
  И никога не търсеше отплата.

  В безлунна нощ ти литна сам към вражеския стан
  И почна там борба неравна със вразите-
  Със чест да свършиш своя дял в жестока бран.
  И твоя път показваха звездите...

  Принесе жертва ти юнашка буйна кръв
  Без страх на роднии храм в олтара величави.
  Ти първи си във всики бой-и днес загина пръв,-
  За славна смърт ти пример ни остави!...
  --------------------------------------------------------------------------
  Когато се чете това стихотворение и много други драги ми господинчо торса трябва да ти е в изправен стоеж (разбира се ако не си безгръбначен).А за всички които знаят какво е род и родина и братска обич.С БОГА НАПРЕД И НАГОРЕ.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка