Bloomberg: Ваксината срещу коронавирус ще промени борбата срещу ХИВ и рак

Pan.bg 13 дек 2020 | 20:24 views (1234) commentaries(7)
img
pan.bg

Технологията, по която са създадени някои от новите ваксини срещу коронавирус може да помогне в борбата с други сериозни заболявания. Те включват рак и ХИВ, заявява Bloomberg.

„Първите ваксини срещу Covid-19 не са просто крайъгълен камък в борбата срещу пандемията. Те са и отправна точка за нетрадиционните технологии, които един ден могат да победят други заболявания “, съобщава изданието.

Лекарите обясняват, че новото антикоронавирусно лекарство действа, като използва модифицирана иРНК, покрита с мастни наночастици. Технологията насърчава клетките да произвеждат всякакъв вид протеин, включително протеин на коронавирус. Клетките буквално започват да произвеждат ваксината за себе си. Така че РНК не заразява човек, но учи тялото да дава имунен отговор на болестта.

Няколко компании вече започнаха да адаптират новата технология за лечение на други заболявания. Предполага се, че иРНК ще помогне в борбата с ХИВ, муковисцидоза, рак, сърдечна недостатъчност и други заболявания. Ако новата ваксина се представи добре в борбата срещу пандемията, тогава, според експерти, в медицината ще се отвори нова област.

През деня на 13 декември в Русия бяха открити над 28 хиляди случая на коронавирусна инфекция, съобщава Федералната агенция за новини. Ваксинацията в страната вече е започнала, според прогнозите на вирусолозите руското лекарство ще предпазва от COVID-19 за около две години.

Източник: news.rambler.ru Снимка: regnum.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Borei 14 дек 2020, 09:43
   
  3
   
  1

  "Лекарите обясняват, че новото антикоронавирусно лекарство действа, като използва модифицирана иРНК, покрита с мастни наночастици. Технологията насърчава клетките да произвеждат всякакъв вид протеин, включително протеин на коронавирус."
  "...може да помогне в борбата с други сериозни заболявания. .."

  Ще, ще...

  Това, което са "забравили" да кажат тука, е че новата ваксина на този нов принцип до сега не е изпитана по досегашните приети здравни норми на безопасност и ефективност.

  Пре-теста, който е минимум около 5 години (на животни се проверява всичко) са го пропуснали... От тестираните хора, има вече няколко починали. НО, фирмите производители си намират извинения, че от нещо друго са починали....

  Всеки, който позволи да му слагат от тази недоправена "ваксина", рискува даже да умре...

  Не напразно в Британия фармацефтичната фирма производител си извоюва от правителството безнаказаност, ако някой пострада от ваксините... Е, отговорността пое правителството. Ама това не е личност. Там хората се сменят и виновниците за масовото ваксиниране няма да бъдат директно осъдени и наказани, ако наистина има големи поражения!

  Всеки, който иска да живее още, не трябва да позволява на никого, да му пускат в тялото това неизвестно какво вещество! И за децата си би трябвало сега да се изправят всички по света против тази идиотщина!!! И то "ваксина" срещу "зараза", която има по-малка смъртност от 1%? Да усещате лъжата? И по време на чумата даже не е имало "затваряне" и "ваксини" и какво? Пак сме преживяли и останали... Някои днес се опитват да са диктатори...

 2. #2
  Анализатор 14 дек 2020, 11:46
   
  0
   
  2

  Тежък случай на ативаксър си.
  Може да умреш и без ваксина. Колко са починали от контроната група и колко от ваксинираните ?

  Първо ваксината не е една а се разработват десетки, няколко са на база иРНК.
  Второ смъртноста от този вирус е достатъно сериозна, както и пораженията които нанася на оздравелите за да е необходимо да се вземат сериозно мерки.

  По време на чумата възникава думата карантина (quarantine от quanranta (40) колкото дни венецианците държат екипажите на пристигналите кораби преди да ги пуснат в града.

 3. #3
  Borei 14 дек 2020, 12:17
   
  1
   
  1

  Отговор на коментар: #2

  Вече ти казах!
  Това е абсолютно безотговорно от всички ръководители!

  Недоправени ваксини са опасни! Или искаш хората да бъдат опитни плъхове?

  Ти ако искаш, никой не ти пречи. Иди и си слагай, каквото си искаш.

  НО, повечето хора са НОРМАЛНИ и не трябва да се злоупотребява с доверието им и още повече със здравето им!


  "..Може да умреш и без ваксина."
  Може да умреш от каквото и да е... Да, но защо от глупостта на политиците? И какъв е смисъла да се "защитаваш" от "зараза", която не е опасна???? Колкото сезонен грип, толкова и Короната е опасна... Нищо особено не е!

  "Колко са починали от контроната група и колко от ваксинираните ?." Е, с това показваш, колко си "анализатор"!!! Не се ли усещаш?
  Първо, фирмите производители си крият данните и не дават на никого резултатите от изследванията... Само казват, че достигнали ХХ% ефективност например... И трябва да им вярваш, без доказателства? 100% съм сигурен, че и ти нямаш тези данни, за нито една от фармацефтичните компании. Професори по токсикология се оплакват, че фирмите не им дават изобщо данните, независимо какви са, даже му писали, че за сега нямало даже такива данни?

  НО, 100% се знае, че са използвали т.н. "телескопен метод" на тестиране. Което означава, че не се изчакват резултатите от едното изпитание и тогава да се прави следващото. А също така не са правили всичките, необходими за да се докаже безопасността на новият медикамент!
  Както горе писах: Пре-тестовете са два и никой не ги е правил, понеже са цели 5 години с опитни животни!

  Е, тогава?? Ти си слагай ако искаш, твой си е проблема.
  Но това не е ваксина в нашият нормален смисъл на думата! За няколко месеца само, не е физически изобщо възможно да се РАЗРАБОТИ и ПРОИЗВЕДЕ ИНДУСТРИАЛНО безопасна ваксина! Ама ако не си от бранша, си мислиш, че можело! Колкото и да ги мислиш Запада и САЩ за "велики" и те не могат!
  И руската ваксина също е съмнителна!

 4. #4
  Анализатор 14 дек 2020, 14:56
   
  1
   
  1

  Ти твъдиш че има починали от ваксините, но като те попитам конкретно искаш аз да ти намеря данните.
  Тук може да ги прочетеш
  https://www.nejm.org/doi/suppl/10.1056/NEJMoa2034577/suppl_file/nejmoa2034577_appendix.pdf
  Починали са 2ма от ваксинираните и 4 ма от плацебо групата.
  Става въпрос за тестове с над 40 хиляди човека.

  За да бъдат одобрена ваксина в ЕС, трябва фирмата която я произвежда да предаде данните от изпитанията и на ЕС. Тези данни се предоставят на всяка една страна членка, така че няма как да останат тайна.

  Абсолютно безотговорно е това което правят антиваксарите като теб, заливайки мрежата с лъжи

 5. #5
  Borei 14 дек 2020, 15:35
   
  1
   
  1

  Отговор на коментар: #4

  В днешната система лъжите, укриване на истини и подобни е НОРМА!
  Е, какво да вярваш на фирмите, когато тези, които ще одобряват тези техни данни в ЕС, са техни протежета?

  Писали някъде нещо си...
  И това не отменя основният въпрос, че за няколко месеца не е възможно да се направи изпитана по всичките здравни норми до сега ваксина!

  Или искаш да кажеш, че "извънземни" са я правили :)???
  Или въпросните производители са знаели още преди 10-15 години, че някога си през 2019 г ще се появи нов вирус и са му знаели структурата и още тогава са започнали с изследванията, разработката и тестовете? И ето днес, вече са готови :)?

  И другото: Защо изобщо толкова е необходима ваксина, за някакъв вирус, който "причинявал" смъртност по-малка от 1%?
  И защо за някои е толкова важно, да се "ваксинират всички"?
  Не ти ли става най-малкото, подозрително, ако наистина си "анализатор"???

  И "умното решение" на властите: "Затвори всичко и всички, за да няма контакти и тогава няма да има и заразени"??? Такова решение може да ти предложи и 10-годишно дете!

  И пак по "голяма случайност", някои измислиха, че "системата в света трябвало да се рестартира", да се "нулира" всичко и да се започне някаква друга, нова система??? И то пак по случайност това са най-богатите и известните, които се събират всяка година в Давос/Швейцария?

  https://www.weforum.org/great-reset/

  Хайде анализирай ти всичко и кажи до какви заключения стигаш :)???

  Направо да се мотивираш силно, да се "ваксинираш" в такова време на "нулиране на системата" :)????
  А може би и тебе искат да те "нулират" :)?? Мисли, нали си анализатор :)???

 6. #6
  Анализатор 14 дек 2020, 16:30
   
  1
   
  1

  Типичното дърдорене на зкпч ти му показваш фактите, той ти говори за световен заговор,
  Те фирмите си правят докладите с измукани от пръстите данни нали, както ти пишеш тук.
  Колко са починалите в България даваш ли си сметка, заради вируса и заради това че са претоварени болниците. Този безобиден според теб вирус, (въпреки мерките) е удвоил смъртнота в България за Ноември
  За теб това не проблем а?

  И каква е целта на масовото ваксиниране според теб?
  Я ни светни

 7. #7
  Borei 14 дек 2020, 19:08
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #6

  Няма "световен заговор"!!!
  Има един "супер опасен вирус" :)!!!
  Много си наивен...

  Ето виж официалните данни за цял свят за продължителността на цяла година:
  "Globally, as of 10:25am CET, 14 December 2020, there have been 70,829,855 confirmed cases of COVID-19, including 1,605,091 deaths, reported to WHO."
  https://covid19.who.int/

  Починали 1,6 милиона в цял свят от тази "супер чума"!!!! И за това си заслужава да се затвори всичко? И децата да си седят в къщи, да се затварят ресторанти, да се спре целият обществен живот в почти всички страни по света? Е, това вече не е никаква "конспиративна теория", а си е направо "конспиративна ПРАКТИКА" :), някой го е организирал!!!

  "..удвоил смъртнота в България за Ноември..."??
  Такива можеш да ги приказваш на който си искаш друг...
  Всяка година има разни сезонни грипни вируси и Короната е малък процент от "причината" на тези починалите. Минава сезонът и вирусите ги няма... Като мине зимата, пак ще стане така, само че много фирми ще са фалирали и балъците са били затворени по домовете си, като мечките да изкарат зимата :)!!!
  И България не е репрезентативна за статистиката. Виж данните за целия свят. Имаме тука много по-голяма база от данни, които дават по-точна картина.
  Не можеш да смяташ, че САМО "вирусът" е виновен за смъртта на много наши хора! Медицинското обслужване вече от години се унищожава и става за много хора недостъпно. Много хора от години не са се лекували от всичко, което може да се разболеят и много малко им трябва, да ги убие някакъв вирус, като последната капка, която прелива.
  Нашата страна е пример за несоциална медицина. Дори и в "омразният" ти социализъм, българите бяха много по-добре лекувани и като цяло по-здрави... Дълга е темата, да сравняваме цели две различни системи в медицинското обслужване на населението, но тези, които са живяли в двете системи много добре знаят, кое как е и в двете.


  "И каква е целта на масовото ваксиниране според теб?" Да се изтреби голяма част от населението, такива лековерни, като теб! :)!!!
  Те са "излишни" за това са обречени на смърт, но "културно", под прикритието на този "никакъв вирус"!!! С война е брутално, нечовешко, за това Гейтсовете са ршили с инжекциите е "по-хуманно" :)!!! И много по-ефективно. По-евтино също... По-бързо. Един път им вкарваш едната част на двукомпонентното биологично оръжие и след време пускаш втората компонента и всички умират....

  Сега "светна" ли ти най-после? :)

  Не искам да те обиждам, ама с твоят умствен багаж, не можеш даже да стигнеш никога и до чина на едно ЗКПЧ в социализма! :) Пък за в капитализма не те виждам изобщо, с какво би могъл да си изкарваш прехраната?

  Започни да мислиш сам! Опитай се да анализираш истинските данни... Комбинирай отделните събития и факти и ще стигнеш до истинските заключения.
  Е, ако не се справиш, твой си е проблемът! Ще те боцнат с иглата, ще ти вкарат в организма този боклук и ще УМРЕШ!!!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка