Редовният конгрес и традиционният събор на СОСЗР ще бъдат отложени за 2022 г.

Pan.bg 28 яну 2021 | 14:25 views (937) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: otbrana.com

Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов са наградени генерали и офицери. СОСЗР ще участва в предстоящите избори с наблюдатели.След като взеха предвид епидемиологичната обстановка и недостатъчната яснота за нейното развитие, членовете на УС на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) стигнаха до общото решение редовният конгрес на военно-патриотичната организация и традиционният събор на запасното воинство да бъдат отложени за 2022 г. Решението подлежи на утвърждаване от ЦС на СОСЗР, който ще заседава при първа възможност. По план двата форума трябваше да се проведат през септември т.г. Остава решението мястото на провеждането им през следващата година да бъде Ямбол. Местните структури и колективните членове ще получат указания да организират отчетно-изборните си събрания и конференции, съобразно обстановката и хода на процеса на ваксиниране до края или в началото на тази година. Освен това, Управителният съвет предлага на Координационния съвет на запасното войнство да подготви и проведе Обединителния конгрес до края на 2021 г. 17 неправителствени организации от сигурността и отбраната са подписали споразумение да работят в тази насока.

На заседанието бе даден мандат на ръководството да регистрира СОСЗР в ЦИК за участие с наблюдатели в изборите за Народно събрание и президент през 2021 г. Организацията вече има опит в това отношение и той показва, че тя е с принос за предотвратяване на фалшификации. Отчетено бе, че от създаването на Социалния фонд през април 2018 г. до сега с еднократна парична помощ са подпомогнати 50 членове на Съюза с обща сума от 12 900 лв.

Председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков информира офицерите и сержантите за неотдавнашната си среща с министъра на отбраната Красимир Каракачанов. По-нататъшната подготовка на проект на закон за запасното воинство, е бил един от въпросите в разговора им. Освен това се обсъжда предложение СОСЗР да придобие статут на национално представителна организация.

Заседанието завърши с връчване на отличия от министъра на отбраната. Във връзка с навършване на 70 години и за принос към отбраната и националната сигурност заместник-председателят на СОСЗР генерал-майор от запаса Васил Върбанов е удостоен с почетния знак на МО „Свети Георги“ – първа степен, за офицери. На полковник от запаса Кирил Парапанов бе връчен награден знак „За достойнство и чест“ – първи вариант, за офицери, за дългогодишна дейност в СОСЗР и по повод на неговата 90-годишнина. Главният секретар на СОСЗР полковник от запаса Павел Станев бе награден с юбилеен медал „75 години от Втората световна война“ за активна и всеотдайна военно-патриотична дейност и във връзка с неговата 70-годишнина. Със същото отличие министърът награждава ген. Златан Стойков, полковник от запаса Сотир Докторов – заместник-председател на СОСЗР- Пловдив, подполковник от запаса Бойко Бенеков – председател на Областната организация на СОСЗР в Кърджали, полковник от запаса Гриша Генов – заместник-председател на Областната организация на СОСЗР в Ловеч, подполковник от запаса Николай Бонков – секретар на Национална асоциация „Сигурност“ и подполковник от запаса Стоян Пейчев – председател на Областната организация на СОСЗР в Силистра.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка