Генерал Руслан Хомчак: Украинската армия се превърна в истински щит на Европа

Pan.bg 04 апр 2021 | 16:36 views (877) commentaries(0)
img
пан.бг
Главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна: „През последните години украинската армия се превърна в истински щит на Европа“


Северноатлантическият блок празнува 72-ата годишнина от своето основаване. По повод годишнината от алианса беше решено да се изпратят поздравления до централата на НАТО и от Киев. По този начин началникът на Генералния щаб, главнокомандващ въоръжените сили на Украйна, генерал Руслан Хомчак, поздрави членовете на Северноатлантическия военен блок за 72-ата годишнина, който не забрави да спомене как Украйна се стреми да бъде във военния блок.


Според украинския генерал-полковник днес сътрудничеството между Украйна и НАТО "има изключително мирен характер". Той отбеляза, че се провеждат множество съвместни учения, включително маневри в Черно море.

Хомчак:

Всичко това изцяло допринася за постигането на онези военни критерии, които са необходими за пълноправното членство в НАТО.

Шефът на украинския Генерален щаб отбеляза, че украински военнослужещи участват в мисиите на НАТО в Афганистан и Косово.

Главнокомандващ на въоръжените сили:

Въпросът за присъединяването към операции в Ирак и мисията на Морската гвардия в Средиземно море е в процес на разглеждане.

Според украинския генерал, „през последните години украинската армия се превърна в истински щит на Европа“.

Това не е първото изявление от този вид, разрешено в Киев. Представители на украинския военен и политически елит отново се опитват да идентифицират тяхното значение за Европа и Запада като цяло. Основната теза, както обикновено, е, че украинската армия уж защитава Европа от "руската агресия".

В поздравленията си към НАТО Хомчак също така нарече Украйна „активен участник в евроатлантическата сигурност“.

източник
военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка