Отдаваме последна почит към бившия началник на Генералния щаб на Българската армия генерал Никола Колев

Pan.bg 11 май 2021 | 12:38 views (9873) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО

Личният състав на Министерството на отбраната и Българската армия ще отдаде последна почит към генерал Никола Колев, началник на Генералния щаб на Българската армия от 2002 г. до 2006 г. Поклонението с военни почести ще се състои на 12 май 2021 г. от 11.00 ч. в Централния военен клуб.

„Генерал Колев посвети живота си на Българската армия, служи й вярно и всеотдайно, с чувство за отговорност и воински дълг. По време на над 30-годишната си офицерска служба и като началник на Генералния щаб той доказваше професионалните и управленските си умения в името на развитието и модернизацията на въоръжените ни сили“ се посочва в съболезнователния адрес на министъра на отбраната в оставка Красимир Каракачанов до семейството и близките.

„Безспорен е неговият принос за съвременния облик на Българската армия. Със своята енергия и всеотдайност, с личните качества на достоен воин, с мотивацията и силата на духа си, той заслужено получаваше признанието не само на своите колеги и подчинени, но и на офицерите от НАТО и ЕС. Генeрал Никола Колев ще остане завинаги в редиците на Българската армия като истински командир, умеещ да мотивира подчинените си със своя интелект и организаторски умения, с човещина и високо чувство за справедливост“ изтъква министър Каракачанов.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка