Русия: Тези, които рушат паметници на съветските войни останаха на световната карта благодарение на СССР.

Pan.bg 22 юни 2021 | 20:53 views (4287) commentaries(0)
img
pan.bg

Чижов припомни, че елитите на няколко държави от Западна и Източна Европа едновременно обявиха кампания срещу паметниците и мемориалите, издигнати в памет на войниците.

Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов говори за онези, които рушат паметниците на съветските войни освободители. По време на онлайн семинар в Брюксел „80 години след нахлуването на нацистка Германия в Съветския съюз“, той заяви, че повечето страни, в които такива паметници са унищожени, са останали на световната карта благодарение на СССР.

Освободителите загинаха в битки за тези страни. Те се бориха срещу нацизма. Сега, според постоянния представител на Русия, някои страни са обявили кампания срещу паметници и мемориали, издигнати в чест на войниците на Червената армия, загинали в битките на тези страни.

„Показателно е, че повечето от онези страни, в които се случва всичко това, останаха на политическата карта на Европа само благодарение на победата на антихитлеристката коалиция над нацистка Германия, за която именно Съветският съюз имаше решаващ принос", каза Владимир Чижов, постоянен представител на Русия в ЕС (цитиран от ТАСС)

Да напомним, че 22 юни е обявен за Ден на възпоменание и траур в Русия. Днес в страната са отменени всички развлекателни събития. В 12:15 ч. Московско време цяла Русия почете жертвите с минута мълчание.

Източник: piter.tv Снимка: cdni.rt.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка