Ръководителят на ЦРУ отговори на въпроса за произхода на коронавируса

Pan.bg 23 юли 2021 | 11:52 views (1887) commentaries(0)
img
pan.bg

Американските власти все още не са стигнали до окончателно заключение относно произхода на коронавируса. Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс каза това в интервю за Националното обществено радио на САЩ.

Журналистите попитаха Бърнс, каква според ЦРУ е вероятността пандемията да е резултат от изтичане на коронавирус от лаборатория в Ухан.

„Честният отговор днес е, че не можем да предложим окончателно заключение дали е възникнал поради необичайна ситуация в лабораторията или <...> чрез естествено предаване от заразени животни на хора. Ние работим усилено - отговори Бърнс.

Ръководителят на американското разузнаване добави, че първоначално китайските власти не са сътрудничили напълно на разследването на Световната здравна организация.

„А наскоро имаше намек, че то [правителството на КНР] възнамерява да откаже сътрудничество на по-нататъшни етапи. Това е много жалко", каза ръководителят на ЦРУ, добавяйки, че международната общност може никога да не успее да разбере произхода на COVID-19.

По-рано беше съобщено, че Китай е отказал да сътрудничи на СЗО във втората фаза на разследването за произхода на Sars-CoV-2. Пекин обвини СЗО в "политическо позиране" и заяви, че вирусът произхожда по естествен път, а човек се е заразил от животно.

Източник: gazeta.ru Снимка: Виталий Белоусов/РИА «Новости»

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0