В Москва обмислят закон за движение на безпилотни транспортни средства

Pan.bg 15 сеп 2021 | 11:20 views (509) commentaries(0)
img
ПАН.БГ"Ведомости": Русия може да създаде зони за изключване за безпилотни превозни средства
По -специално се предполага, че пътуванията ще бъдат забранени в района на Кремъл, както и около ГУМ и ЦУМ


В Русия могат да се появят забранени зони за силно автоматизиран трафик. Въпросът за инсталиране на такива зони се планира да бъде разгледан от членовете на работната група за съгласуване на позициите на регулаторите, традиционните участници на пазара, разработчиците и доставчиците на нови технологични и бизнес решения в областта на „Autonet“. Това съобщава вестник "Ведомости" с позоваване на членовете на работната група и федерален служител, участващ в разработването на правила за автономен транспорт.


Според вестника инициативата да бъде включен въпросът в дневния ред на срещата е дошла от ФСБ, но е внесена от Министерството на транспорта.

Силите за сигурност биха искали да забранят пътуването на силно автоматизирани превозни средства в района на Московския Кремъл, както и около ГУМ и ЦУМ, но зоните, свободни от безпилотни превозни средства, все още не са точно определени, пишат „Ведомости“.

Заместник -ръководителят на Центъра за управление на движението (TSODD) на правителството на Москва - ръководителят на Ситуационния център Александър Евсин заяви пред вестника, че „сега се обсъжда проектът на Федералния закон„ За силно автоматизираните превозни средства “, който като цяло позволява използването им за обществено ползване пътища. регулаторен капацитет е необходим и за ограничения, които могат да възникнат, когато е необходимо. " Йевсин добави също, че забранени зони могат да бъдат създадени на места, където „използването на дронове може да представлява заплаха за безопасността на гражданите, проблеми с движението или други негативни фактори, които трябва да бъдат оценени от оторизирани организации - от органите за безопасност на движението до службите за държавна сигурност. "


© Антон Кузнецов / ТАСС

източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка