Иран и Пакистан се договарят да проведат съвместни военноморски учения

Pan.bg 17 окт 2021 | 10:36 views (424) commentaries(0)
img пан.бгИран и Пакистан се договарят да проведат съвместни военноморски учения
Пакистанският флот ще присъства и на съвместните учения на китайския, руския и иранския флот, които са насрочени за края на 2021 - началото на 2022 г., каза началникът на иранския Генерален щаб Мохамед Багери.

Иранската и пакистанската страна се договориха да проведат съвместни военноморски учения в бъдеще. Това заяви в събота началникът на Генералния щаб на иранските въоръжени сили Мохамад Багери.

„Постигнахме добри споразумения, включително провеждането на съвместни военноморски учения в териториалните води на Пакистан и Иран в бъдеще“, цитира го IRNA. Началникът на Генералния щаб каза още, че пакистанският флот ще присъства на съвместните учения на китайския, руския и иранския флот, които са насрочени за края на 2021 г. - началото на 2022 г.

Според Багери „членството на Иран в Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) със сигурност ще укрепи отношенията на Техеран с Исламабад и други страни в организацията“.

В средата на октомври Багери посети четиридневно посещение в Пакистан, по време на което проведе разговори с редица пакистански политици и военни.

На 17 септември участниците в срещата на върха на ШОС, която се проведе в Душанбе, подписаха документ за сътрудничество, който предлага началото на процеса на приемане на Иран в организацията.


източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0