От 1 юли ще влезе в сила постановление за повишаване на заплатите в армията

Pan.bg 30 юни 2022 | 08:47 views (1584) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: otbrana.com


В рамките на одобрения в началото на годината бюджет Министерството на отбраната е осигурило въпросното увеличение на възнагражденията на хората в Българската армия, комбинирано със стъпките за преструктуриране, част от които са направени, част от които са с ясни срокове за завършване, каза в парламента вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев.
Спирдон Спирдонов
Има подготвен проект на постановление. Вероятно той ще се приеме на следващото заседание на Министерския съвет. Това каза в Народното събрание при обсъждането на второ четене на актуализацията на държавния бюджет вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев. Той посочи още, че в началото на годината в бюджета е гласуван текст, който позволява да се увеличат заплатите в армията след съответно преструктуриране. „В момента има проект на постановление на Министерския съвет, където ясно са описани вече направените стъпки, както и стъпките, които трябва да бъдат направени и се отпускат парите за увеличение на заплатите и порциона. Предполагам, че, ако не е било гласувано тази сряда, ще бъде гласувано следващата сряда. Това влиза от 1 юли, що се отнася до заплащането. Така че в рамките на вече одобрения бюджет Министерството на отбраната е осигурило въпросното увеличение на възнагражденията на хората в Българската армия, комбинирано със стъпките за преструктуриране, част от които са направени, част от които са с ясни срокове, които да бъдат завършени“, обясни министърът. (Б.р. – в информацията за днешното правителствено заседание няма приемане на такова постановление.)

Въпросът беше повдигнат от Христо Гаджев и други депутати. Подкрепеното от бюджетната комисия предложение за увеличение с 20 процента на заплатите в МВР, е предизвикало основателно въпросът защо няма такова за армията.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка