Неутрална Швейцария се присъединява към киберученията на НАТО

Pan.bg 28 ное 2023 | 02:26 views (294) commentaries(0)
img пан.бг


Неутрална Швейцария се присъединява към киберученията на НАТО
Понеделник, 27 ноември 2023 г., 21:50 ч


Швейцарските въоръжени сили участват тази седмица в учението Cyber ​​​​Coalition на Организацията на Северноатлантическия пакт, което ще включва повече от 1000 участници от повече от 30 държави.

Това пише "Европейска истина", позовавайки се на Swissinfo.

Швейцарската армия казва, че целта на ученията е съвместно решаване на сложни проблеми, премахване на слабите места и създаване на цялостна картина на ситуацията с киберсигурността на страната.

От щаба на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили на НАТО в Европа уточняват, че Cyber ​​​​Coalition 2023 включва 1000 киберзащитници от 28 държави-членки на НАТО и седем страни партньори, ЕС, както и представители на индустрията и академичните среди.
Швейцария и НАТО подписаха декларация за сътрудничество до 2024 г

Обучението се провежда на полигон за киберобучение в естонската столица Талин, където се помещава Центърът за високи постижения на НАТО за киберсигурност, който може да се използва за симулиране на реалистична мрежова инфраструктура.

„Обучението се основава на сложни, реалистични сценарии, които помагат да се подготвят кибер защитниците за реални кибер предизвикателства, включително атаки срещу критична национална инфраструктура, както и извеждане от строя на активи на НАТО и съюзниците по време на операции“, се казва в изявлението.

Засилването на киберзащитата е един от приоритетите на политиката за сигурност на швейцарското правителство. Федералният съвет на Швейцария иска постепенно да разшири съответните способности на въоръжените сили до средата на 2030-те години.

Освен това в началото на 2024 г. въоръжените сили на Швейцария ще започнат да оперират новосъздадено Кибер командване, което ще замени сегашната Организация за поддръжка на командването на въоръжените сили.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка