Отиде си и полк. Нено Влайков

Pan.bg 25 фев 2021 | 10:31 views (1650) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: Otbrana.com


След кратко боледуване от Ковид-19 на 23 февруари 2021 г. около 17.00 часа внезапно е починал полковник от запаса Нено Христов Влайков, съобщават от Общинската организация на СОСЗР в Казанлък.


„Полковник Влайков е роден на 26 март 1949 година в с. Горно Съхране, общ. Павел Баня. Средно образование е завършил през 1967 г. в Първа гимназия-Казанлък.

През 1972 г. завършва с успех Висшето военно-въздушно училище "Георги Бенковски" в гр. Долна Митрополия с военна специалност "Военен летец-щурман" и гражданска "Инженер по радио-електронна техника".

През 1981 г. завършва двегодишно военно-академично образование във ВА "Георги Раковски", София. В последствие завършва специализиран команден курс във Военно-въздушна академия "Юрий Гагарин" в Москва, в бившия Съветски съюз.

По време на своята служба е старши преподавател по военна кибернетика и изчислителна техника във ВВВУ "Г. Бенковски " гр. Долна Митрополия. По късно става главен асистент във ВА "Георги С. Раковски", София с преподаване на научно-технически авиационни дисциплини на обучаемите в академията.

Владее руски и английски език.

След неговото освобождаване от редовете на Българската армия през мандат 2011-2014 г. е избран за общински съветник и заместник-председател на Общински съвет-Казанлък.

От 2014 до 2017 г. е народен представител в 43-то Народно събрание на България, член на Постоянната комисия по отбрана и на Групата за приятелство с Швеция.

Полковник о.з. Нено Влайков активно се включваше според своите възможности в редица мероприятия на Общинска организация "Шипка" при Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва" гр. Казанлък като годишни отчетни събрания, фотоизложби, юбилейни годишнини и др.

За съществен принос при популяризиране на военната ни история, славата и героизма на българската армия, за разпространяване и утвърждаване на българските военни традиции, за военно-патриотичното възпитание и във връзка със 130-та годишнина от създаването на 23-ти пехотен Шипченски полк полк. о.з. Нено Влайков е награден с юбилеен медал "100 години Първа световна война" от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Полковник о.з. Нено Влайков е носител на редица други материални и духовни награди, връчени му по време на службата в Българската армия и като цивилен гражданин.

Ще го запомним като активен участник в обществено-политическия живот в Казанлък и в страната ни. Неговата пословична всеодайност за доброто на хората е висок пример за подражание
на всички нас.

От името на Управителния и Общински съвет на СОСЗР-Казанлък изказваме нашите най-дълбоки съболезнования на неговото семейство, близки, бойни другари и колеги!

Поклонението пред тленните останки на полк. о.з. Нено Влайков ще се състои на 25 февруари 2021 г. от 11.00 ч. до 12.30 часа във Военен клуб - Казанлък. В 12.30 часа отново във Военния клуб ще бъде извършено опело от казанлъшки духовници. Полковник о.з. Влайков ще бъде изпратен от 14.00 ч. в Гробищния парк на Казанлък към своя земен път и безсмъртие с военни почести и военен духов оркестър от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Да почива в мир!

Вечна памет на полк. о.з. Нено Влайков!“
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка