СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС ОТ ИМЕТО НА КОМАНДИРА НА ВВС ДО СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ НА О.З. ПОЛКОВНИК ИВАН СТАНКОВ

Pan.bg 30 окт 2021 | 18:44 views (958) commentaries(0)
img СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС ОТ ИМЕТО НА КОМАНДИРА НА ВВС, ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ДИМИТЪР ПЕТРОВ,
ДО СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ НА О.З. ПОЛКОВНИК ИВАН СТАНКОВОПЕЧАЛЕНО СЕМЕЙСТВО,
УВАЖАЕМИ РОДНИНИ И БЛИЗКИ,

От името на Военновъздушните сили и лично от свое име изказвам най-искрени и дълбоки съболезнования по повод кончината на вашия баща и сродник, нашия приятел и уважаван колега полковник Иван Станков.
Той беше изтъкнат български военен пилот, изключителен професионалист, командир, инструктор и методист на най-сложните видове подготовки във ВВС. Организационният му талант и високият му професионален опит допринeсоха за структурното развитие на българските Военновъздушни сили и подготовката на летателния състав за изпълнение на новите задачи, които да съответстват на разширените тактико-технически възможности на постъпващите свръхзвукови реактивни самолети. По негова инициатива и под негово ръководство за първи път се въведе обучение на български пилоти за стрелби нощем по мишени.
В продължение на 35 години в родната бойна авиация полковник Станков налетя над 3000 часа. В неговата летателна биография ярко греят самолетите легенди като МиГ-15, МиГ-17, МиГ-19, МиГ-21 и МиГ-23, усвоени до бойното им използване във всякакви метеорологични условия, денем и нощем.
До последния си миг палкавнек Иван Станков живееше и се вълнуваше от проблемите в родните Военновъздушни сили. Той остава в спомените ни с яркото си присъствие и достойното си държание на един “влюбен” в авиацията човек, пилот-инструктор, който посвети знания, умения, вяра и дух на българската бойна авиация, достоен пример за новите поколения летци.
ПОКЛОН И ВЕЧНА ПАМЕТ НА ДОСТОЙНИЯ БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР И ПИЛОТ!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка