36 ГОДИНИ БЕЗ ГЕРОЯ ПИЛОТ РАДИ ДИМИТРОВ - ГАЛЕРИЯ

Pan.bg 12 юли 2023 | 10:12 views (2160) commentaries(0)
img
pan.bg
Снимки - ВВС

ТРЯБВА ДА ПОМНИМ НАШИТЕ ГЕРОИ

На 01.07.2023г. личен състав от Базата за командване, управление и наблюдение съвместно с община Костинброд взе участие в церемония по поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на летеца-пилот, полковник Радослав Димитров, загинал преди 36 години на 01.07.1987г. при изпълнение на служебния си дълг.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

На мероприятието присъстваха заместник-командирана Съвместното командване на силите, бригаден генерал Христо Ганецовски, зам.- командира на в.ф. 44510–София, полковник Ангел Николов, зам.-кмета по култура, образование и социални дейности на община Костинброд, господин Александър Ненов, г-н Димитър Георгиев – управител на Общински инспекторат, г-жа Камелия Велкова – общински съветник, дъщерята на загиналия летец, с нейния съпруг, военнослужещи и цивилни слуители от в.ф. 44510–София, колеги и пиятели, представители на местната администрация, жители и гости.
Генерал Христо Ганецовски направи кратка ретроспекция за живота и служебния път на летеца. В своето изказване той призова да сведем глави и мълчаливо да се поклоним пред героичната саможертва на българския военен летец, който при създалата се аварийна ситуация е имал възможност да напусне самолета, но не го е направил. В дефицит от време, до последния си дъх се е борил с управлението на самолета, като е имал искрица надежда не да спаси себе си, а хората, които са на земята, в името на техния живот и тяхното бъдеще.
На паметната плоча на загиналия летец бяха поднесени венци и цветя от присъстващите.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


36 ГОДИНИ БЕЗ ГЕРОЯ ПИЛОТ РАДИ ДИМИТРОВ - ГАЛЕРИЯ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка