Честит рожден ден на Христо Мутафчиев!

Pan.bg 04 апр 2015 | 10:48 views (3189) commentaries(0)
img Валентин Цветанов, списание „Клуб КРИЛЕ”
На 4 април отбелязва рождения си ден председателят на Съюза на артистите в България - изключително популярният и обичан наш актьор Христо Мутафчиев.
Визитка:
Христо е завършил НАТФИЗ в класа на професорите Надежда Сейкова и Илия Добрев. Почитателите на театъра са го гледали на редица сцени, сред които се открояват пловдивският Драматичен театър „Н. О. Масалитинов”, Народният театър „Иван Вазов” и откритата му сцена „Сълза и смях”. От 1995 г. актьорът е част от трупата на Малък градски театър „Зад канала”.
Запомнящи са пресъздадените от него персонажи в редица театрални постановки, сред които: „Големанов“, „Поручик Бенц“, „Харолд и Мод“, „Страданията на младия Вертер“, „Хъшове“ и др.
Снимал се е и в редица филми, сред които: „Клиника на третия етаж”, „Дунав мост”, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, „Под прикритие” и др.

Вече 10 години е председател е на Съюза на артистите в България.
Pan.bg знае, че:
- Ичко е племенник на изявен летец от вертолетната ни авиация. Съпругата на полковник Асен Буков и майката на Христо са сестри.
- Христо не обича посредствеността. Негови са думите: „Ако си избрал пътя на посредствеността, ще си останеш цял живот такъв”. Негови са и думите:
„Преди много години аз съм избрал - дали да остана да живея в Карлово и да работя в местния завод в Сопот, или да се развивам. Избрал съм да се развивам и това правя през цялото си време. Така че, аз съм направил своя избор и никой няма право да ме осъжда или упреква за това.”
- Христо положи неимоверни усилия и хъс да се възстанови след тежкия инсулт, сполетял го преди няколко години. В тази връзка, актьорът каза: „Много често ме питат какъв дух трябва да имаш, за да се измъкнеш от тази ситуация. Но не е до дух, а до приятели. Те хранят духа. Ако ги нямаш, загубен си.”
image
Екипът на Pan.bg и списание „Клуб КРИЛЕ” са сред искрените приятели на Христо!
С радост честитим рождения му ден и му желаем здраве, нови театрални и жизнени успехи, и стоицизъм в борбата за поддържане и издигане авторитета на българския театър!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка