Честит рожден ден на екс-министър Тодор Тагарев и на майор Стефан Тропчев!

Pan.bg 18 апр 2015 | 01:11 views (2929) commentaries(3)
img Валентин Цветанов, списание „Клуб КРИЛЕ”
Офицерът от резерва, д-р на науките и служебен министър на отбраната Тодор Тагарев е роден на 18 април 1960 г. в град Стамболийски. Завършил е Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов” в гр. Пловдив.
През 1978 г. постъпва и през 1982 г. завършва ВНВВУ „Г. Бенковски”, със специалност “офицер по авиационно въоръжение на летателните апарати” - вземайки 5-годишния курс на обучение за четири години.
Започва офицерската си служба в 25 изтребително-бомбардировъчен авиационен полк - Чешнигирово. Завършва инженерна аспирантура в Съветския съюз, след което работи в научния отдел на ВНВВУ “Г. Бенковски”. Продължава в управление “Кадри” на Министерството на отбраната, след което завършва и командно-щабния колеж “Максуел”, на ВВС на САЩ, в щата Алабама. Напуска армията по собствено желание, за да се посвети на научна кариера. Тя го отвежда в БАН, а по-късно и във ВА „Г. С. Раковски”.
В биографията си има още и : ръководител на катедра във ВА „Г. С. Раковски”, директор на дирекция в МО, съветник на министъра на отбраната, служебен министър в първото служебно правителство, през 2012 г., назначено от президента Росен Плевнелиев.
Д-р Тагарев е признат и на международно ниво, като експерт в мениджмънта на отбраната. Автор на редица статии, монографии и научни трудове в областта на националната сигурност.

Нека да е жив и здрав, да се радва на лично и семейно щастие, и на нови висоти в житейското и научното поприща!

Дългогодишният кадровик, майор Стефан Стоянов Тропчев, е роден също на 18 април, но една година по-късно, през 1962 г.
По негови думи: - Откакто се помни “винаги женен”, “винаги военен” и винаги “кадровик”!
Майор Тропчев е завършил ССВВУ “Г. Бенковски” през 1982 г. и ВНВВУ “Г. Бенковски” през 1987 г. Служил е в авиогарнизоните Узунджово, Граф Игнатиево, Пловдив и София. Бил е “мобилизатор” и “кадровик” в батальон, полк, корпус, щаб на ВВС, и понастоящем е в “Личен състав” на 3 авиобаза - Граф Игнатиево.
Да е жив и здрав, да се радва на лично и семейно щастие, а след една година и на заслужено спокойствие (извън армията)!

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  старика 18 апр 2015, 10:13
   
  3
   
  0

  В отделно - да, но в една статия - не!
  Нямат допирни точки двамата- единия е недостижим, а другият- плазма!

 2. #2
  Nick 18 апр 2015, 12:38
   
  3
   
  0

  Днес, 18 април, последният Директор на служба "Военна информация" Веселин Иванов, полковник о. р. също има рожден. Един човек, ползващ се с доверие и уважение от шефовете на най - могъщите разузнавателни служби в света. Уволнен по един изключително безпрецедентен и подъл начин от змеделеца Ненчев, Да сте жив и здрав уважаеми господин Директор. Животът продължава и може да бъде много хубав, както обичахте да казвате. Честито и на министър Тагарев, беше изключително компетентен и човечен, като министър. Бъдете здрав.

 3. #3
  наблюдател 19 апр 2015, 13:23
   
  2
   
  0

  Г-н Тагарев , о.р и бивш служебен министър на отбраната, един достоен мъж и български офицер.
  Бъдете жив и здрав и успехи във всяко твое поприще.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка