Честит рожден ден на комодор Димитър Ангелов!

Pan.bg 02 май 2015 | 23:10 views (3460) commentaries(0)
img полк. Валентин Цветанов (р)
На 3 май 1960 г. е роден комодор Димитър Ангелов, заместник-командир на ВМС и временно изпълняващ длъжността “Командир на военноморските сили”.
През 1983 г. завършва ВНВМУ “Н.Й.Вапцаров”, с магистърска степен по радиотехнически средства. През 1998 г. завършва и Военноморската академия „Адмирал Кузнецов”, в Санкт-Петербург, Русия. През 2006 г. добавя към военното си образование и магистърска степен по „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” (Генералщабен курс) във факултет „Национална сигурност и отбрана” на Военна академия „Г. С. Раковски”.
През 32-годишната си офицерска кариера е изпълнявал редица длъжности, сред които: началник на служба РТС и командир на БЧ-4 на противолодъчен кораб (корвета); дивизионен специалист РТС в щаба на дивизион миночистачни кораби; старши помощник-началник в отдел “Бойна подготовка” на щаба на ВМС; началник на щаба, а по-късно и командир на дивизион миночистачни кораби; заместник-командир по материално-техническо и медицинско осигуряване на Военноморска база; началник-щаб на Военноморска база; началник на ВВМУ”Н.Й.Вапцаров”; началник на Военна академия „Г. С. Раковски. От почти година е заместник-командир на Военноморските сили.
Да му пожелаем здраве, успехи!
Честит рожден ден (в аванс) и попътен вятър към нови служебни хоризонти!

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка