Честит 80-годишен юбилей на полковник от запаса Йордан Шишков!

Pan.bg 01 авг 2021 | 09:03 views (2901) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: Otbrana.com

Почетният председател на Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Кюстендил полк. от заапаса Йордан Шишков чества днес 80-годишен юбилей.

Той е роден на 1 август 1941 г. в с. Виден, Казанлъшко. Има дъщеря и син, и трима внука. Завършва гимназия в гр. Казанлък. Играе баскетбол в отборите на Казанлък и Стара Загора. Военната му служба преминава в поделението в Ивайловград. След уволнението работи във военния завод „Арсенал”, а по-късно е приет студент във ВИФ /сега НСА/. Близо 5 години е инструктор по ски към спортната академия. През 1967 г. пристига по разпределение в Кюстендил и започва работа, като треньор по баскетбол към Ученическата спортна школа. С отбора девойки младша възраст печели шампионската титла на България. Бил е и учител по физическо възпитание в Първо основно училище.


Продължава да работи в ДКМС и Комисията за младежта и спорта. По-късно преминава на работа в ОУ на МВР-Кюстендил. Завършва всички школи на МВР. Става началник на Граничните пунктове – Гюешево и Олтоманци.

След пенсионирането си работи в Кредитна банка, а по-късно ръководи фирма „ИБА” ООД.

Четири години полк. Йордан Шишков ръководи Областната организация на СОСЗР в Кюстендил. Член е на ЦС на СОСЗР и е избиран за зам. председател.

Колегите и приятелите от СОСЗР-Кюстендил му желаят много здраве и дълголетие!

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка