Днес капитан Илев става на 98 години! Честито!

Pan.bg 06 авг 2021 | 10:54 views (2862) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: Otbrana.com


Поздравления за капитан далечно плаване Атанас Христов Илев, председател на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ от клуб „Военни моряци“ на СОСЗР! Днес ветеранът от Втората световна война кап. Илев той навършва 98 години. Той постъпва във Военноморското училище (тогава в Созопол) през 1939 г. На 14 септември 1944 г. получава първото си офицерско звание. Участва във войната като командир на български миночистачен кораб в състава на Дунавската флотилия на Черноморския флот на СССР, проявява героизъм, спасява от сигурна смърт 9 съветски моряка, награден е с българския орден „За храброст” и съветския „Красная звезда”.

Днес капитан Илев е председател на Съюза на възпитаниците ВНВУ, ШЗО и РВГ, редови член е на Клуб „Военни моряци” към Столичната организация на СОСЗР и на Асоциацията на възпитаниците на Морското училище - секция София. С активната си обществена дейност, толерантност и мъдрост той олицетворява връзката между различните поколения военни моряци, обединени от дълга към България.


Клуб „Военни моряци” поздравява капитан Атанас Илев с картичка, сдържаща символни изображения и кратък текст.. Картичката ще му изпратим на мобилния телефон на неговия колега Марин Маринов, с когото са заедно на почивка в Боровец.

Към поздравленията и пожеланията за добро здраве се присъединяват Съюзът на Ветераните от войните на България, Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите и Съюзът на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ!

Честито, капитан Илев!

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка