Днес ген. Петър Петров навършва 65 години. Честито!

Pan.bg 03 авг 2022 | 13:38 views (4637) commentaries(0)
img
Поздравления за генерал-майор от запаса Петър Петров. Днес той отбелязва 65-я си рожден ден. Дълга и впечатляваща е неговата военна кариера – от командир на взвод до главен инспектор на Министерството на отбраната. Позната е и обществената му активност.

Честито, г-н генерал!


***


Генерал-майор Петър Петров е роден през 1957 г. Завършил e ВНВУ „Васил Левски“ – профил мотострелкови, ВА „Георги Ст. Раковски“ – Команднощабния и Генералщабния факултет, и Съвместния команднощабен колеж на Обединеното кралство. Защитил е магистърска степен по военни науки към Кралския колеж на Лондонския университет и задочна докторантура с образователна и научна степен „доктор“ по научна специалност „Организация и управление на Въоръжените сили“.
Бил е командир на охранителен взвод и командир на охранителна рота в батальоните за осигуряване и охрана на Министерството на отбраната в София, командир на батальон в 101-ви мотострелкови полк в Смолян, началник-щаб на 103-и мотострелкови полк в Ардино, помощник и старши помощник-началник на отдел в Оперативно управление на Командването на Сухопътните войски. Заемал е също длъжностите началник-щаб на Многонационална бригада „Югоизточна Европа“ в Пловдив, началник-щаб на 61-ва механизирана бригада в Карлово, началник на управление „Операции“ в Съвместното оперативно командване в София, командир на 2-ра Тунджанска бригада в Стара Загора и помощник- началник-щаб по цивилно-военното сътрудничество и партньорство в Командването на съвместните сили на НАТО в Брунсум (Холандия).
На 1 октомври 2014 г. той стана главен инспектор на Министерството на отбраната. От 3 август т.г. генерал-майор Петър Петров бе освободен от длъжността, тъй като навърши пределна възраст за военното звание „генерал-майор“.
Учредител е на Сдружение „Българска зора”, което обучава и възпитава младото поколение. Участва активно при решаването на различни проблеми в Община Червен бряг.


pan.bg
Източник: Otbrana.co
m

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка