91 години от създаването на БПЛР-Хисаря към ВМА!

Pan.bg 01 фев 2024 | 17:42 views (447) commentaries(0)
img Pan.bg

На 1 февруари се навършват 91 години от създаването на Болница за продължително лечение и рехабилитация-Хисаря, част от структурата на ВМА.

Тя е наследник на здравно заведение с традиции в лечението, рехабилитацията и профилактиката на контингента на Министерство на отбраната, предпочитано лечебно място и кът за отдих и за много цивилни граждани.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В унисон с тенденциите в останалите военни болници в страната, и тази в Хисаря отчита повишени приходи и възнаграждения, както и повече преминали пациенти през миналата година. Извършени са над 290 000 процедури и над 7100 амбулаторни прегледа, близо 10 000 пациенти в стационара.

Освен лечение, рехабилитация и профилактика, болницата предлага и възможности за релаксация и спорт във времето извън процедурите.

Климатът с меко време през цялата година и минералната вода в града лекуват заболявания на бъбреците и пикочните пътища, на стомашно-чревния тракт и черния дроб, на опорно-двигателния апарат, но не в остра форма, на централната нервна система (при Паркинсон и след оперативни интервенции на мозък) и на периферната нервна система.

Болницата разполага с четири физиотерапии, три балнеологии, шест кабинета за индивидуална гимнастика и лечебна физкултура и до десет кабинета за лечебни масажи, с четири минерални басейна, от които два са открити, осем тангенторни и четиринайсет перлени вани, лечение с луга и калолечение, набавени от Поморие, с прекрасен парк, в който всяка година се засаждат млади дръвчета, с 2,5 км паркови алеи. Болницата приема пациенти целогодишно за лечение и профилактика.

Ръководството на ВМА благодари на целия екип на болницата, начело с д-р Александър Александров, за професионализма,с който всекидневно защитават марката ВМА и за отдадеността в грижите за нашите пациенти.

Бъдете здрави!

/www.vma.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


91 години от създаването на БПЛР-Хисаря към ВМА!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка