ИЗНЕНАДА: РУСИЯ СТОВАРВА И МОРСКА ПЕХОТА В СИРИЯ!

Pan.bg 01 окт 2015 | 15:56 views (6291) commentaries(14)
img blitz.bg

Владимир Путин обеща на изпратените там военни статут на "участници в бойни действия"

Морски пехотинци ще бъдат изпратени в Сирия за охрана на военно-въздушната база в Латакия, съобщи официалният представител на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от Интерфакс.Според генерала, морските пехотинци ще са един батальон, но ще разполагат и с допълнителни технически средства.

Той потвърди, че цялата руска военна сила в базата в Латакия се обезпечава материално-технически чрез доставки от Русия, като местните власти доставят единствено плодове и зеленчуци за войниците.

Преди ден шефът на администрацията на руския президент Сергей Иванов заяви категорично, че за борба с „Ислямска държава” Москва ще използва само военно-въздушни сили. Междувременно стана известно, че Владимир Путин е обещал на всички военни, ипратени в Сирия да бъде признат статут на "участници в бойни действия". Това осигурява съществени предимства при формиране на заплащането и социалните придобивки, които военните получават.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 14

 1. #1
  SUH 01 окт 2015, 16:04
   
  8
   
  5

  Глупости, те отдавна са там.
  Каква изненада пък е това

 2. #2
  silk 01 окт 2015, 16:46
   
  59
   
  6

  Оттук нататък, очаквайте ответно стоварване от САЩ. После можем да очакваме провокации и от 2 те страни, за да накарат другия да извърши нещо, което да се квалифицира, като нападение. Очаквах това, но през пролетта на 2016, предвид идващата зима. Явно за Русия е по-изгодна зимна кампания, застраховайки се в случай на сухопътна операция на нейна територия...Може да стане и като във Виетнам, да участват и двете държави, без директен сблъсък, но ми се струва, че ще е по-сериозно. Новият световен ред се ражда пред очите ни и не се знае кой ще определя правилата в бъдеще. Аз съм за неутралитет на България на всяка цена, дори и да ни изключат от разпадащите се организации, в които формално членуваме. Ако не запазим неутралитет, рискуваме всичко барабар с 1300 годишната си история...България трябва да бъде съхранена и това е начинът. Неутралитет на всяка цена!!!

 3. #3
  Братокът 01 окт 2015, 17:00
   
  24
   
  2

  До #2
  Напълно прав си, братле - добре си го написал!

 4. #4
  до #2 silk 01 окт 2015, 17:33
   
  22
   
  1

  Напълно подкрепям!
  Но... дали е възможно:
  - при глобален конфликт за който пишеш?
  - при настоящите политици на България, които за едно "потупване по рамото"са готови да затрият държавата!/не пиша Родината, защото за тях, тя явно не е такава/

 5. #5
  До №4 01 окт 2015, 17:49
   
  18
   
  1

  Напълно възможно е да запазим неутралитет дори при глобален конфликт! Вижте за пример ВСВ.

  Радвам се, че сред вас има хора, които виждат истината и не се изживяват като тийнейджъри на компютърна игра - с рогата напред. Трябва масово единомислие тук в полза на неутралитета и пълна изолация от всякакви военни действия, които не са на наша територия. Тази война не е наша.

 6. #6
  Слоновете танцуват! 01 окт 2015, 20:19
   
  14
   
  1

  Да, за нас сега е изключително важно да не попаднем под тях и да ни стъпват. Практически се унищожава старият ред, който започна след разпадането на соц-системата. Колкото и невероятно да звучи, САЩ. могат и световна война да започнат, понеже им умира мечтата те да управляват света. БГ трябва на всяка цена да не се намесва в нищо! Изключително важно е! Дори и разни верни северо-атлантици да ни тласкат към позиция. В никакъв случай! Светът след най-много 4-5 години ще е съвсем друг! Да изчакаме и тогава да определим дали и кои след това ще са ни съюзници!

 7. #7
  стария воин 01 окт 2015, 21:19
   
  4
   
  0

  А аз да попитам присъстващите:верно ли ще има и китайци в Сирия?

 8. #8
  spusak 01 окт 2015, 21:53
   
  6
   
  0

  Който ни е съюзник
  (владял) не е оцелял! Римска империя, Византия, Османска империя, Германия, Варшавски договор (респективно СССР) ...

 9. #9
  Н Лишев 01 окт 2015, 23:49
   
  6
   
  1

  Предстои освобождаване на енергия трупана 70-тина години и тя е с потенциали, непознати досега. Светът очаква нова "среща на силите" и за нас, вероятно най-изгодно е да останем неутрални. За съжаление, това е трудно осъществимо поради факта, че вече взехме страна. Ние сме най-безспорната държава, открито подкрепила тероризма с всички възможни способи, като изявления на държавни ръководители, активно възпрепятстване на борбата с него, доказано продаване оръжие на същите и т.н. Като се вземат в предвид дългосрочните интереси на Русия в Сирия и Средиземно море, необходимостта от сигурен коридор, някои основания за право на влияние, интересите на САЩ и НАТО, свързани с територията ни и др. неутралитетът няма как да бъде постигнат. Ще бъдем принудени да изберем страна, но за разлика от ВСВ, от него ще зависи съществуването ни. Дано този път изборрът ни да е печеливш.

 10. #10
  Ъц 02 окт 2015, 01:29
   
  11
   
  0

  Колеги, не бъдете по детски наивни!
  Пълен неутралитет могат да си позволят само финансово, икономически и промишленно силни, както и политически стабилни и следователно независими държави.
  А, ние сме......? Именно!!!!!!
  Неутралитетът колеги е мнооого скъпо удоволствие и за голямо съжаление това вече не зависи от нас!
  Така или иначе, ще настъпи ден когато Бг ще бъде принудена да се изправи пред тежката дилема - на чия страна ще застане.
  Мнозина ще ме опонират, че Бг е член на НАТО и ЕС.
  Да, така е, но времето в което живеем е много динамично и непредсказуемо. Никой не може да предсаже съдбата на ЕС или НАТО.
  А, и никой не може да предвиди какъв ще е политическия курс на Русия след Путин.
  Пък и нашите родни политици не се славят със своята дълновидност и патриотизъм!
  Според мен единственият начин е Бг да започнее бързо и динамично да се заеме със въстановяването на своята промишленост, производство, сел. стопанство, наука, образование(техническо и профелирано), да въстанови и инвестира сериозни средства в армията, полицията и разезнаването...
  Въобще, ще са ни необходими - време, усилия и средства.
  А, имаме ли ги? В "интересни времета живеем" (най-страшного китайско проклятие).

 11. #11
  Миг21 02 окт 2015, 10:30
   
  3
   
  1

  РУСКИ .КИТАЙСКИ И ИРАНСКИ ВОЙСКИ СА В СИРЙЯ ГОТОВИ СА ЗА ПРОЧИСТВАНЕ ТАКА ЧЕ ЩЕ ИМА ТЕЛЕШКО МЕСО В ИЗОБИЛИЕ ..Ще се затвори сирийското въздушно пространство за полети и тогава ще падат Ефове и някакви френски боклуци без предупреждение....БРАТУШКИТЕ ЗНАЯТ КАК ....В СИРИЯ Е И НАЙ ДОБРОТО ПВО В СВЕТА БЕЗ АНАЛОГ ЩЕ ИМА МНОГО ПОСРАНИ НАТОВСКИ ЗАДНИЦИ

 12. #12
  Кольо дипломата 02 окт 2015, 10:31
   
  2
   
  1

  Аидее удри Уино Ненчев е командирован. Обаче, започва краварска пропаганда - видео след бомбите на руснаците. А преди това никакви репортажи

 13. #13
  silk 02 окт 2015, 10:37
   
  5
   
  1

  Приятели и колеги, не вярвайте на тези, които твърдят, че вече сме взели страна и неутралитетът е невъзможен! Това не е вярно! Докато български войник не започне да воюва реално срещу друг войник, от друга държава, неутралитет е възможен, спомнете си Гърция през ВСВ. Това, кой какви политически изявления или тайни договори е подписвал си е негова отговорност! Важното е България да не позволи български войници да убиват и да бъдат убивани заради чужди независимо чии, интереси. А че няма да е лесно да се запази неутралитет, съм съгласен-ще бъдем подложени на големи изпитания и заплахи, в най-лошия случай на глад и окупация, но гръцкия народ удържа на натиска, нали? Дано да не съм прав и само да си чешем езиците, но рано или късно ще има сблъсък между силите и ние като народ, трябва с цената на всичко, в името на нашето бъдеще да имаме ясна позиция на неутралитет, съзнавайки, че ще страдаме за тази позиция, но ще оцелеем. Дори да няма пряк сблъсък, вече имаме непряк такъв. Ами ако въпреки това се проведе "Ялта 2", ново разпределение на сфери на влияние и попаднем, там където не очакваме? Ами ако в крайна сметка суперсилите за да избегнат ядрен конфликт, сключат сделка и поделят света и нашите съюзници решат, че малка България е допустима загуба за сметка на техен интерес на друго място?

 14. #14
  Межд. отзвук 02 окт 2015, 14:36
   
  0
   
  0

  Държави с декларация: Русия да спре с ударите над Сирия

  В съвместно изявление, направено заедно със САЩ, Великобритания, Франция, Германия и арабските съюзници от Залива, Турция посочи, че действията на Русия представляват "по-нататъшна ескалация" на конфликта и само ще подкладят още екстремизъм

  Турция и партньорите й в ръководената от САЩ коалиция за борба срещу "Ислямска държава" днес призоваха Русия да прекрати нападенията срещу сирийската опозиция и да се фокусира върху борбата срещу ислямските бойци, предаде Ройтерс.

  Анкара и партньорите й изразиха дълбоко безпокойство заради въздушните удари на Москва.

  В съвместно изявление, направено заедно със САЩ, Великобритания, Франция, Германия и арабските съюзници от Залива, Турция посочи, че действията на Русия представляват "по-нататъшна ескалация" на конфликта и само ще подкладят още екстремизъм.

  Вашингтон пък квалифицира руските въздушни удари в Сирия с думата "безразборни".

  Говорител на Белия дом заяви, че Русия нанася удари по сирийската опозиция на случаен принцип.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка