Николай Дойнов от НОВА ТВ, върнал се от Сирия: Хората казват, че Русия бомбардира навсякъде (ВИДЕО)

Pan.bg 06 окт 2015 | 09:18 views (7162) commentaries(16)
img "Сред сирийците по турско-сирийската граница новата гореща дума е "Русия". Хората, с които се срещнах, говореха, че руснаците са започнали да бомбардират навсякъде". Това сподели водещият на Новините на Нова тв Николай Дойнов, който преди часове се завърна от горещия пограничен район.

"Хората, които пристигаха от Сирия, казваха, че бомбите падат върху всички. Но те нямат представа как може да се реши проблемът", заяви журналистът.

"Сред сирийците, с които се срещнах, не видях почитатели на Сирийската свободна армия или на "Ислямска държава", нито пък поддръжници на Башар Асад. Видях хора, които искат всички да си ходят от Сирия. Сред тези "всички" са Турция, Запада, САЩ, ЕС и Русия", изтъкна той.

"Има една умора, която те следва навсякъде, когато си с тези сирийци. Те са обезверени, защото след четири години не се случва нищо", заяви Дойнов.

Той определи Русия като "поредната велика сила, която влезе в Сирия и започна да прави това, което правят и останалите".

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 16

 1. #1
  бен 06 окт 2015, 09:22
   
  126
   
  3

  Типичен представител на проституиращата "журналистика".....

 2. #2
  МиГ 06 окт 2015, 09:30
   
  103
   
  2

  "Сред сирийците по турско-сирийската граница..."

  "Сред сирийците, с които се срещнах, не видях почитатели на Сирийската свободна армия..."

  Аха, значи в бастиона на ССА, не видял почитатели на ССА...
  А пък английски журналисти казват, че сирийците посрещат руснаците като герои. Включително и кюрдите по Сирийско-Туррската граница...
  Сега аз на кой да вярвам, на английските журналисти или на нашите проститутки?

 3. #3
  Позвъняване 06 окт 2015, 09:55
   
  36
   
  1

  Звонок западного журналиста в Генштаб МО РФ.
  Сегодня, 11:18 | Категория: Лента » Политика
  012345
  Просмотров: 2303
  …………………………………………………………………..Источник
  „Как известный журналист ведущего издания исключительного и демократического Запада, испросив разрешения в редакции, позвонил в Генштаб МО России с вопросом:
  - Как Вы различаете при бомбежках в Сирии, обычных террористов от умеренных?
  Девушка переключила меня на дежурного офицера, который очень вежливо объяснил:
  - Еще до начала военной операции в Сирии, в Генштабе МО РФ было принято ответственное решение. Суть этого решения заключается в нашем традиционном для России стремлении, строго соблюдать принципы законности и справедливости. Поэтому теперь, все наши боеприпасы делятся на две категории: обычные и умеренные. Против обычных террористов, мы используем исключительно обычные боеприпасы. А против террористов умеренных, мы используем боеприпасы исключительно умеренные. Так что можете не волноваться, умеренность некоторых из террористов мы учитываем и поступаем с ними по справедливости.
  После этих слов, мне стало значительно легче. Но я все-таки уточнил:
  - Вы действительно используете против умеренных террористов исключительно умеренные боеприпасы, это правда?!
  Собеседник ответил:
  - Слово русского офицера!
  Мне стало совсем хорошо. Чтобы внести окончательную ясность, я спросил:
  - Скажите, а насколько ваши обычные боеприпасы, отличаются от умеренных?
  - Наши обычные боеприпасы отличаются от боеприпасов умеренных, ровно на столько же, насколько обычные террористы в Сирии, отличаются от террористов умеренных: они покрашены другой краской, в более светлых и более умеренных тонах – ответил офицер и повесил трубку.“
  взято с просторов Рунета….
  Центральное информационное агентство Новороссии
  Novorus.info

 4. #4
  Миг21 06 окт 2015, 10:33
   
  74
   
  1

  Има ли някой да вярва още на НОВА ТВ ?

 5. #5
  SUH 06 окт 2015, 11:20
   
  62
   
  1

  Тоя тъпунгер да беше скокнал до Дамаск там да пита

 6. #6
  Охо 06 окт 2015, 11:44
   
  4
   
  42

  Що вие ходихте ли?! :-))))

 7. #7
  by fly 06 окт 2015, 12:01
   
  52
   
  1

  Канала, БТВ, НОВА, БГОНАИР, ТВ7 са един отбор продажни соросоидни мекерета

 8. #8
  кеворкиране 06 окт 2015, 12:56
   
  26
   
  1

  Публикувано на 06.10.2015 / 12:25
  КАХЪРИТЕ НА ДВЕ МОМИ АМЕРИКАНКИ

  Тия дни стана ясно, че и две телевизионни водещи са намазали от щедростта на фондация „Америка за България“. Лора и Галя са амбициозни момичета, искат да имат по-лъскав живот, надяват се да станат и звезди, нищо лошо няма в това. Както гласи поговорката – Ако конете можеха да мечтаят, щяха да летят.

  Обаче фактът, че от „Америка за България“ са им подхвърлили стотина хиляди лева поражда доста въпроси. И най-сериозният проблем е по-скоро за Нова телевизия, в която пребивават сега двете момичета.

  Телевизията им е дала възможност да правят предаването „Комбина“, а пък се оказва, че и друг им доплаща. За да схванат хората от ръководството на тази телевизия конфузната ситуация, нека си представят, че на някое друго тяхно предаване пък плаща Кремъл. Сигурно ще се почувстват неудобно, вън от съмнение.

  Между другото, при цялата русофобска истерия, подклаждана главно от късни „демократи“ – все деца на бившата комунистическа номенклатура, няма нито едно свидетелства, че и руснаците наливат пари в нашите медии. Освен ако не ги донасят в късни доби с някоя атомна подводница.

  Да се върнем при момите американки. Добре, дали са ти пари да правиш разследвания за порочните изборни практики – хубаво. Но дали не са ти посочили предварително и отрицателните персонажи? Много е вероятно. Гостувах преди няколко седмици на двете американки и доста се озадачих от един техен репортаж за масов сюнет в североизточна България. Те упорито го свързваха с някаква предизборна конспирация. Опитах се да обясня, че това е религиозен ритуал, но едната ми се опъна: „Ами, какво прави валията на Одрин там?“ Патриотичен въпрос, така изглежда. Обаче, всъщност, си е направо глупав – ако преди това, а дори и сега, не направиш разследване за това, как сенаторът Маккейн най-цинично изви ръцете на премиера Орешарски и чак ги изкълчи, за да го накара да каже публично, че България няма да участва в „Южен поток“ – макар че нашите храбреци и досега твърдят, че проекта е в действие, понеже слушат само себе си, и нито Путин, нито Ердоган ги интересуват. Тогава Маккейн се държа като злият герой от някой второкачествен уестърн. И ето я подходящата тема за двете американки: Как се отрази това вмешателство върху изборните резултати на БСП през 2014 година? И как ще се отрази и на сегашните избори, когато електоратът на БСП си казва, че ръководството на партията е излъчило един мекушав човек като Орешарски за свой премиер. От тук може да се тръгне и по други сюжетни линии, поне за един милион лева – за външните вмешателства върху българската политика, за които двете американки могат да направят не пет, а сто и пет разследвания.

  А ето ви и друг сюжет, пак свързан с изборните практики и доста по-важен и патриотичен. Очевидно е, че изборните шансовете на ДСБ – малката злобна партийка на Костов – са нищожни. Има ли връзка обаче това с факта, че Костов почти подари на американците две централи при унизителни за България условия? Това е разследване – а не тъпотиите за сюнета, които могат да разчувстват медийния щаб на ГЕРБ, а дори и американското посолство, но иначе нямат никакво значение.

  Фондацията-хранилка, надявам се, няма да има нищо против и срещу двата сюжета, които предложих. Първата поправка на американската конституция и изобщо свободата на словото, надявам се, значат нещо за тази фондация, дори когато търгува с българските аборигени. Е, ясно е, че днес по-валидна е „чисто американската непобедима смес от свобода на словото и безпардонна търговска алчност“ /по У.Дийл/. Но както и да е.

  Фондацията е в правото си да раздава пари на когото си ще – щом хвърля на боклука половин милион лева за изследване на просторите на българската филантропия, тя може да поръча дори и изследване за популацията на купените български журналисти, както и за каквото друго се сетите. Проблемът е за Нова телевизия.

  Щом търпи това, тя изневерява на някои от най-важните принципи на могъщата шведска корпорация МТГ. Сигурен съм, че нейният шеф Дидие Щосел не е бил наясно с тази афера, но какво ще направи сега – това е въпросът. Имам усещането, че той така и не успява да се ориентира в българските ни работи – и няма да му е лесно, особено ако слуша френския посланик Ксавие, който вече е компрометиран у нас до крайна степен. Не съм сигурен, но Нова едва ли е направила разследване за обгазяването на Русе от френски завод, а и Ксавието упорито мълчи за това. Сигурно смята, че да те обгазява френски завод е велика европейска ценност. Но двете американки спокойно могат да направят предизборно разследване и за тази афера. Да, един чужденец трудно може се ориентира в българските ни работи. Но когато се поинтересува за корените на антиевропейските тенденции в нашето общество, със сигурност ще научи, че те се дължат и на инфантилния, но и арогантен ентусиазъм на хора като Ксавие, който впрегна всичките ресурси на посолството си, за да брани интересите на една френска фирма – нещо, направо неприлично, да не кажа и дивашки невъзпитано в дипломацията.

  Факт е също, че Нова телевизия често играе по спуканата гайда на Иво Прокопиев. Той е наемодател на офисите на телевизията, но, надявам се, че там вече не са го припознали и като свой идеолог. Това би било срамно за стандартите на МТГ. Защото, каквото и да си фантазира Прокопиев, той завинаги ще си остане един скандален предприемач, забъркан в някои от най-срамните сделки на криминалната българска приватизация, също и подсъдим преди време по някои от тези афери. Е, да, той е и американофил, макар и напълно измислен и изкуствен, направо пластмасов.

  Както и друг път съм писал, провалът на американското влияние в широки кръгове на българското общество се дължи тъкмо на такива хора. Американците имат слабост към комунистическите ренегати, но тя вече достигна патологични мащаби.

  Прокопиев е син на довереник на висшата комунистическа номенклатура – а сега е първи трубадур на американските ценности, доколкото са останали. Хайде, американците могат да се правят на завеяни за приватизационните афери на храненика си Прокопиев, на изданията на когото са налели около 6 милиона лева. Но те направо се изплюват върху лицето на българския парламент, защото негова комисия вече изпрати сигнал до прокуратурата за нови афери на Прокопиев в енергетиката. Това вече минава мярката – остава да му изплатят още 6 милиона, за да не сънува кошмари.

  За жалост, телевизиите са и в друг капан, който вече директно е поставен от властта, която и да е тя. Когато земеделското министерство, примерно, ти налива стотици хиляди лева, за да рекламираш негови програми, то направо ти ампутира независимостта. Какво трябва да направи един земеделски министър, за да го критикуват – че той и ухото на Бойко да отхапе и изяде сурово, медиите пак ще си направят оглушки. Всъщност, един предишен земеделски министър направи нещо още по-осъдително: провокира и записа един скандален разговор в резиденцията на премиера – и какво излезе накрая? Медиите се правеха, че търсят усилено автора на записа – а не колко скандален е самият министър Миро Мършата. По повод на неговите несекващи рекламни акции за кебапчета и кюфтета, бях споменал веднъж, че вече и едно кюфте трябва да бъде извезано на националното ни знаме… Друг е въпросът, колко са ефикасни тези рекламни кампании. Единственият видим ефект е послушанието на медиите, които са захлебили от съответните министерства – а другите последици са направо съмнителни. Когато актьори като Любо Нейков представят българските селяни като мучащи, нечленоразделно създания, човек си казва, че Европа трябва задължително да ни отпусне още пари, за да представим еволюцията на българина от маймуна в човек. Безсмислени пропагандни акции, но те пораждат тежки зависимости и обогатяват някои хора. Така Моника Хохегер, иначе Станишева, направи немалко милиони. Бойко й се заканваше свирепо, когато взе властта, но после се задоволи да я нарича „мъжът на Станишев“, и толкова.

  За лош късмет на двете американки, скандалът около парите, които са получили, съвпадна с един предизборен клип на Нова телевизия, в който известни нейни лица врънкат простолюдието да бъде независимо. Да, де, обачемежду трубадурите на независимостта са и двете американки. И става доста комично: хем са взели сто хиляди лева от американска фондация в противоречие с всякакви норми на независимата журналистика, хем ни съветват да сме независими. „Мерде“ – както би казал Дидие.

  Има и друго. Накрая ще излезе, че шоута като „Фермата“, „Като две капки вода“, „Х фактор“ и дори „Биг Брадър“ са за предпочитане пред „независимата“ журналистика, понеже са по-чистоплътни в обвързаностите си. Поне не вземат пари от чужди фондации. Този извод обаче си е направо катастрофален за телевизиите.

  Между другото. Бях председател на първата неправителствена организация у нас, която създадохме заедно с Миро Севлиевски – Българското сдружение за честни избори. Учредихме го по идея на американското посолство, тогава посланик беше забележителният дипломат Сол Полански, и на Националния институт за международни отношения на Демократическата партия. След първите свободни избори през юни 1990 година получихме специално поздравление от Държавния департамент, нещо наистина безпрецедентно, а след това и наградата „Маршал“. Имахме 13 хиляди наблюдатели. Сетне наши хора учредяваха подобни сдружения и в други страни, наблюдаваха избори по целия свят. Имахме Обществен съвет, в който влизаха десетина видни политици от целия свят, между тях и вицепрезидента на САЩ Уолтър Мондейл.

  Но в ония романтични години изобщо не съм си представял, че секторът на неправителствените организации ще се изроди до такава степен – и до къде ще стигне арогантността на „Филантропите“ от фондацията „Америка за България“. Всеки идиот може да ви каже американския лаф, че няма безплатен обяд. И за какво тогава си харчат парите Филантропите – кой ще ни каже накрая това?

  Наскоро съобщиха, че Филантропите са отпуснали крупна сума за написването на книга-разследване за корупцията в България. Но никога няма да дадат и един пробит цент за разследване на криминалната приватизация, която в някои аспекти дори надмина и криминалната революция в Русия – и на какво се дължи тази свенливост?

  Една от американките ми подхвърли в същото предаване: „Е, не можеш да му простиш на Костов!“ – а то изобщо не ставаше дума толкова за Костов, а по-скоро за самата нея. Защото тъкмо метастазите на корупционните практики, въведени от Черния ангел/Костов, правят възможно съществуването на Филантропите и тяхното влияние върху медиите.

  Ей, защо не дадете и някой лев да разследват и причините и последиците на собствената ви филантропична дейност? Причините са ясни – и те нямат нищо общо с традиционните американски стандарти. Но последиците са страшни, те ще нанесат непоправима вреда на българските медии, на които брутално се демонстрира, как се купуват послушници и слуги.

  И никой в държавата не обръща внимание на този позорен процес – дори и Бойко, който все повече се държи като някакъв Монумент.

  Но един ден ще си даде сметка, че Филантропите, които сега го ухажват, държат нож между зъбите си.

  Други публикации на автора можете да намерите в сайта www.kevorkkevorkian.com , както и в сайта vsyakanedelya.kevork kevorkian, който представя звездни моменти от легендарната програма „Всяка неделя“.
  Кеворк Кеворкян
  В. Уикенд

 9. #9
  Geocom 06 окт 2015, 12:59
   
  34
   
  1

  Сред сирийците, с които се срещнах, не видях почитатели на Сирийската свободна армия или на "Ислямска държава"

  Интересно ми е как разбра от пръв поглед кой какъв е - след като показаха че има даже бойци на ИД проникнали в Европа.

  Е това се казва проститутка - за мизерните пари дето му дават той е съгласен да да каже всичко което му наредят.

 10. #10
  Откъде 06 окт 2015, 15:19
   
  22
   
  0

  Откъде западните медии вземат новините си за Сирия

  Да обърнем внимание на източника на информация – някаква правозащитна организация Syrian Observatory for Human Rights. Смешното е в това, че във всички западни и прозападни медии ще видите като източник на информацията само тази организация.

  Щатът на организацията Syrian Observatory for Human Rights, на която се позовават всички западни медии, не е раздут – той се състои от всичко на всичко… един човек. Той е „директор“ на тази организация и се казва Rami Abdul Rahman. В крайна сметка, той така се нарича.

  Един германски сайт е направил проучване и е установил, че на Syrian Observatory for Human Rights от славния град Лондон се позовават следните информационни агенции, цитирам дословно:
  „CNN, CBS, Associated Press, Reuters, AFP, BBC, Tagesschau, FAZ, Holtzbrinck, Springerpresse, Spiegel, Focus, Al Jazeera, al Arabiya und so weiter und so fort bis hin zu taz, Guardian und RIA Novosti.“
  Надявам се, вече всичко да ви е ясно. За „обективните данни“ на „ правозащитната организация“ Syrian Observatory for Human Rights и „независимите“ медии.

  Изключително интересно интервю:
  Евгени Рушев: Недалеч от Сирия се води друга война - тази в Йемен. Странното е, че никой не говори за нея, особено в големите медии.

  Стивън Макмилън: Това, което се случва в Йемен е ужасяващо. За съжаление, западните страни са винаги мълчаливи за порочните практики на техните съюзници в Близкия Изток. Една от основните причини Великобритания да не „вдига шум“ е, защото тя печели от продажбата на оръжия на Саудитска Арабия, включително доставката на високотехнологични оръжия, както признава дори министърът на отбраната на Острова. Действията на саудитите са причинили смъртта и осакатяването на хиляди невинни йеменци само за няколко месеца. Стотици деца са избити. Въпреки това, повечето западни политици са тихи. Това показва, че ако си съюзник на Запада, ти си над закона. Представете си, ако Иран или Сирия бяха избили стотици деца в съседна страна, НАТО щеше да нахлуе в нацията за часове. Една от причините Саудитска Арабия да бомбардира Йемен и сложи правителство, което ще бъде кукла на конци, е плана за изграждането на канала Салман през Йемен. Според съобщения в иранските медии, саудитите планират да изградят воден път от района между ОАЕ и Катар през Саудитска Арабия и Йемен до Аденския залив, така че страните от Персийския залив да пропускат протока Хормуз, който е под контрола на Иран, когато изнасят суровините си. Все пак, Оман може да бъде избран вместо Йемен, ако саудитите продължават да са неефективни в смяната на правителството на Йемен

  http://svetoven.pogled.info/news/68193/Intervyu-sas-Stivan-MakMilan-za-Pogled-info

  http://www.segabg.com/article.php?id=772541

 11. #11
  silk 06 окт 2015, 15:47
   
  24
   
  0

  Поръчков репортаж. Този репортер е стоял на турско-сирийската граница и няма информация какво се случва в Сирия. Това е факт, другото са платени манипулации.

 12. #12
  Ердоган предупреди 06 окт 2015, 16:14
   
  1
   
  9

  Турският президент Реджеп Ердоган предупреди Русия, че може да загуби своето приятелство с Анкара, предадоха "Франс прес" и БГНЕС.

  Източник:
  http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/10/06/126352/ердоган-предупреди-русия-да-не-изгуби-турското-приятелство/

  Изказването дойде, след като руски изтребители на два пъти навлязоха в турското въздушно пространство. Инцидентите станаха, докато авиацията на Москва бомбардирала бунтовниците в Сирия.

 13. #13
  Владо 06 окт 2015, 19:23
   
  15
   
  0

  Един от най-цитираните от западните източници е един американски тинктанк - "Институт за изучаване на войната". Негова шефка е роднина на Виктория Нюланд (съпруга на брата на съпруга на Нюланд). Един от тамошните експерти по външна политика е бивш експерт по делфини.
  Това са най-официални неща, не е някаква конспирация.
  Ей такива хора изказват "независими" мнения и им се дава огромно ефирно време в западните медии.
  Имаше една друга организация, на Сорос - едни "бели каски" - некви хуманитарни работници, уж. Не са отминали още руските самолети и вече пускат интервюта на фона на разрушенията на земята, на разни дето видели едва ли не руска маркировка по самолетите и падащите бомби и т.н.

 14. #14
  Тони 06 окт 2015, 19:24
   
  25
   
  0

  Тоя помияр дори не е наясно че Сирийско Турска граница в момента почти няма .......платени джурналя ...за лев два и майка си курва ще изкарат

 15. #15
  DANGETO OT PAZARDJIK 06 окт 2015, 21:22
   
  16
   
  0

  ИМАХ ДРУГО МНЕНИЕ ЗА ТОЯ ОЛИГОФРЕН ДОЙНОВ.ЯВНО СЪМ ГРЕШАЛ.ПО ЕВТИНА И ГНУСНА ПРОПАГАНДА НЕ СЪМ ОЧАКВАЛ.НО КАКВО ДРУГО МОЖЕМ ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ЛИЗАЧИ СЛАГАЧИ ЛАКЕИ И ПРОДАЖНИЦИ

 16. #16
  агент 00серем 09 окт 2015, 02:15
   
  4
   
  0

  изрод мръсен

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка