The Diplomat :„САЩ могат да блокират полетите на руските ВКС в Сирия“

Pan.bg 27 сеп 2019 | 12:00 views (1665) commentaries(4)
img
Руските бойни самолети може да останат без гориво поради санкциите, наложени от Вашингтон.
Вашингтон наложи санкции срещу компанията Maritime Assistance LLC и трима руски граждани, отговорни според САЩ за доставката на авиационен керосин за Сирия. Налагането на санкции може сериозно да засегне активността на ВКС в руската авиобаза Хмеймим, като намали броя на полетите и всъщност да се повдигне въпроса за съществуването на авиобазата.
„ФБР се гордее, че е част от екип, който разгада сложната схема за доставки на гориво за руските изтребители, поддържащи режима на Асад“, заяви говорителят на ФБР Алън Колър, цитиран от The Diplomat.
Доколко критичен ще се окаже този проблем, все още не е известно, но Москва вече реагира срещу налагането на санкции, което показва, че руските ВКС в Сирия наистина могат да започнат да изпитват затруднения, особено след като от авиобазата Хмеймим е ежедневно се изпълняват десетки излитания.
Не се изключва и фактът според The Diplomat, че налагането на санкции може да е свързано с опита на САЩ да прекъсне военната операция срещу терористите в Идлиб и да подкопае позицията на Русия в Близкия изток.

The Diplomat
Снимка: © ДИМК МО РФ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Георги_Ковачев 27 сеп 2019, 18:38
   
  6
   
  1

  Вашингтон наложи санкции срещу компанията Maritime Assistance LLC и трима руски граждани, отговорни според САЩ за доставката на авиационен керосин за Сирия

  ФБР се гордее, че е част от екип, който разгада сложната схема за доставки на гориво за руските изтребители, поддържащи режима на Асад


  Върти ми се една питанка в главата: за чий му е на руския ГенЩаб да ползва разни сложни овъртени схеми, включващи американско ООД, за да доставя ГСМ на авиацията си в Сирия?

  Налагането на санкции може сериозно да засегне активността на ВКС в руската авиобаза Хмеймим, като намали броя на полетите и всъщност да се повдигне въпроса за съществуването на авиобазата.

  Да бе, колкото санкциите дотук сринаха Русия.

 2. #2
  THUNDER 27 сеп 2019, 22:52
   
  4
   
  1

  Отговор на коментар: #1

  Руснаците имат логистични проблеми с това да водят война далеч от дома. По-лесно им е да купят горивото някъде в близост, а в близкият изток гориво бол. Отколкото цялата операция за транспортиране на хиляди тонове гориво от самата Русия.

 3. #3
  Георги_Ковачев 28 сеп 2019, 09:25
   
  2
   
  2

  До №1: В близкия изток има нефт - докато стане на керосин, подходящ за употреба, иска се преработка, а този процес не е от най-тривиалните. Но дори и при това положение не се връзва употребата на сащиянско ООД - както и да гледам картата, Русия географски е по-близо от Сирия, отколкото САЩ - няма логика да докарват керосин чак от Америка, още повече, че най-вероятно ще е неподходящ за Су-тата. А и доколкото си спомням, сирийското правителство разполага с рафинерии под свой контрол...

 4. #4
  THUNDER 28 сеп 2019, 11:16
   
  2
   
  0

  Не става въпрос да караш горивото от САЩ. Търговията с петрол е под контрола на американците, Либия, Ирак, и цяла Източна Сирия. Рафинерията под контрола на Асад, явно не могат да осигурят необходимите количества. От юг примката стягат йорданците и евреите. Американците налагат ембарго на руснаците, чрез ограничаване на пазара.

  Дори Ердуган не може открито да им продава, за това се използват посредници. Защо американско оод, ми те играят на пазара, частни корпорации. Всички петролни кладенци всъщност са дадени на концесия на американци.

  Кой добива петрола в Сирия, Кюрдите ли ?

  За какво е базирана тая частна американска армия там в Дейр-ез-еор.
  Включително доставките за американската армия са дадени на частни компании, американците са известни с това.

  Най-лесно ще скриеш американска компания сред множество други такива компании. Дори Ердуган официално не може да им продава на руснаците, трябва да ползва посредници.Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка