Сирийската арабска армия постави на кюрдите тежко условие: или безусловна капитулация, или война с Турция!

Pan.bg 11 окт 2019 | 12:52 views (2778) commentaries(0)
img
"Инициативата за Северна Сирия премина на страната на Дамаск", съобщава сирийската информационна агенция SANA. Преди няколко месеца Сирийските демократични сили отправиха много искания към официален Дамаск относно продължаващото съществуване на страната, но сега инициативата е изцяло в ръцете на Дамаск, който предложи на кюрдите, в състава на Сирийските демократични сили, незабавно да се предадат, заедно с териториите под техен контрол, или да продължат войната с Турция сами.
Сирийските власти категорично се противопоставят на турската военна операция в Северна Сирия, но в момента това е единственият начин да върнат под контрола на Сирийската арабска армия (САА) значителна част от територията на Арабската република. Първоначално кюрдите се надяваха на помощта на американските военни, но след бързата им евакуация, на Дамаск беше изпратено официално искане за предоставяне на защита.
„При успешно стечение на обстоятелствата Дамаск може да си върне контрола над стотици квадратни километри територия. Вашингтон обещава незабавна реакция, като се има предвид, че тази зона се контролира както от сирийската, така и от турската система за противовъздушна отбрана, а малко вероятно е командването на USAF да рискува ", отбелязва анализатор, цитиран от SANA.

SANA
Снимка © : SANA
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка