Warning: getimagesize(https://017qndpynh-flywheel.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2018/03/Image-1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Турската армия попадна в обкръжение от три танкови бригади на Сирия

Pan.bg 21 окт 2019 | 13:58 views (1904) commentaries(0)
img Турските военни се оказаха обкръжени от три танкови бригади на Сирийската арабска армия (САА). Преди няколко часа сирийските демократични сили, чиято основа са кюрдите, бяха принудени да напуснат територията на Рас ал-Айн и всъщност предадоха града на турските военни и поддържаните от Анкара протурски терористи. На практика, почти веднага след това сирийските военни изпратиха в района три танкови бригади, които обкръжиха турските войски и бойци. Значителни сили на сирийската арабска армия са разположени при Ракка, а при Ал-Хасаки и Камишли вече са разположени три танкови бригади, спешно разгърнати в тези райони от сирийските правителствени сили.
"След като влязоха в Рас Ал-Айн, турските войски могат само да отстъпят, тъй като противопоставяйки се на трите танкови бригади на изток и югоизток и значителните сили в Ракка, както терористите, така и турската армия ще претърпят пагубно поражение", отбелязва анализатор, цитиран от "РИА Новости".
Информацията за обкръжаването на турските войски се потвърждава не само от социалните мрежи, но и от самите власти на Сирия.
"Турската армия е обкръжена от сирийците в граничния град Рас ал-Айн в Североизточна Сирия и няма да бъде там за дълго", заяви "РИА Новости", цитирайки сирийски депутати.
По-рано Ердоган отправи заплахи срещу Сирия, обещавайки да обяви война на Дамаск, в случай, че оказва помощ на кюрдите.

"РИА Новости"
Снимка: © bellingcat.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка