Syria Today: "В ООН знаеха за използването на химическо оръжие от ислямските бойци в Сирия"

Pan.bg 22 яну 2020 | 12:37 views (1271) commentaries(0)
img
От ООН улесниха използването на химическо оръжие от ислямските бойци в Сирия. Представители на Организацията на обединените нации притежаваха информация, че Турция доставя химически отровни вещества на терористи в Сирия, но не само не предприеха никакви мерки за противодействие, а допринесоха и за използването на химическо оръжие срещу цивилни жители.
Според изявлението на постоянния представител на Сирия при ООН, извънреден и пълномощен посланик на Сирия в ООН Башар Ал Джафари, цитиран от Syria Today, прехвърлянето и предаването на химическото оръжие е извършено под егидата на турското разузнаване и в ООН имат цялата информация за това. В същото време от ООН дори не се опитват да предприемат никакви мерки срещу Турция, освен това си затвориха очите и за действителното нашествие на тази страна в Сирия.
Представителите на ООН все още не са коментирали изявлението на Башар Ал Джафари, но това коренно променя ситуацията, тъй като участието, поне косвено, на такава организация като ООН в подпомагане на терористите и Турция се оказва много сериозен удар върху статуса на организацията.
„Подобно мълчание ясно показва чии интереси всъщност представлява ООН. Очевидно в ООН ще се опитат да поддържат по всякакъв възможен начин това мълчание, но напълно очевидно е, че самата Сирия не е имала интерес да използва химическо оръжие срещу собственото си население “, отбелязва експерт за Syria Today.

Syria Today

Снимка: © Untied Nations
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка