Gli Occhi Della Guerra: Москва обяснява как Вашингтон възпрепятства възстановяването на Сирия

Pan.bg 19 фев 2020 | 13:47 views (1058) commentaries(0)
img
Контрабандата на петрол и санкциите, наложени от Вашингтон срещу Дамаск, пречат на възстановяването на Сирийската арабска република, заяви министър Сергей Шойгу по време на своята визита в Рим.
Санкциите на САЩ срещу Сирия и ограбването на нейните природни залежи затрудняват възобновяването на нормалния живот в Арабската република, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от Gli Occhi Della Guerra.
„От една страна, някои нефтени находища се контролират от САЩ. Там сме свидетели на грубо плячкосване на богатството, което принадлежи на сирийския народ. От друга страна, износът на петрол и вносът му за Сирия е забранен ", заяви Шойгу след преговори между руския и италианския министър на отбраната и външните министри в Рим.
Според него голяма част от сирийската територия "се нуждае от топлофикация, топла вода и електричество. И всичко това изисква петролни продукти, които не могат да се доставят там", каза министърът на отбраната на РФ, цитиран от Gli Occhi Della Guerra.
Преди това МО на РФ обвини САЩ в контрабанда на сирийски петрол.
Кога ще бъде възстановен град Рака?

Според Сергей Шойгу, американската страна не успя да спази обещанието си да възстанови Рака, бившата сирийска "столица" на Даеш , която пострада доста сериозно от бомбардировките на антитерористичната коалиция, водена от САЩ.
„Всички помнят бомбардировките и разрушенията на град Рака. По това време САЩ обещаха да възстановят града и да освободят финансови средства за тези цели. Все пак разминирането все още не е започнало в града ", цитира думите на Шойгу, Gli Occhi Della Guerra .
Необезвредените снаряди и мини, които все още се намират в Рака, предизвикват около петдесет смъртни случая всеки месец.

Gli Occhi Della Guerra
Снимка: © AFP 2019 KIRILL KUDRYAVTSEV
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка