Подземна мрежа от тунели на терористите открита край Алепо

Pan.bg 08 мар 2020 | 03:14 views (1094) commentaries(0)
img bgnesagency


Войници на сирийската армия откриха мрежа от подземни тунели с дължина от няколко километра, където са намирал щаба и укрития на терористите. Това разкри полковникът от правителствената армия Абделхадер Елбидж. Подземната мрежа се намира в покрайнините на наскоро освободеното селища около град Алепо.

„Отдавна наблюдавахме този район и се чудихме как бойците успяваха скришом да се придвижват към позициите, да сменят позициите. Но когато ги изтласкаме оттук и видяхме какво тук те са изкопали и построили, всичко си дойде на мястото. Но виждате, че дори това не им помогна”, изтъкна сирийският офицер, показвайки съоръженията на екстремистите.


Отвън всичко изглежда като открита кариера. Под земята военните открили сложна и заплетена мрежа от тунели с десетки тесни коридори. В една от стаите се намирал щабът на терористите, тук на офисна дъска се запазил план за разполагане на огневите точки и графика на дежурствата. В щаба имало дори електричество. Подземието разполагало и със стаи за отдих и складове.

Според полковник Елбидж чужденци са помагали за изграждането на мрежата. „Тук беше предната отбранителна линия на терористите. Оттук те водиха огън. Всичките тези окопи, блиндажи, прикрития са правени няколко месец Трудно беше да ги изтласкаме оттук, но ние се справихме”, сподели и войникът Закария Елбедж.

До войната в селището живеели 3000 души, повече избягали до началото на бойните действия. Почти всички къщи в селото са повредени. Властите започнаха възстановяването му, на първо място 3-етажната сграда на училището, което терористите бяха превърнали в болница. /БГНЕС
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка