Армията на Хафтар предложи да помощ на Сирия да прогони турците от страната

Pan.bg 17 мар 2020 | 14:27 views (1840) commentaries(0)
img
Pan.bg
Либийската национална армия, командвана от маршал Халифа Хафтар, обеща на официален Дамаск да окаже всякаква помощ в борбата срещу ислямските бойци и турската армия. Като се имат предвид мащабните загуби на турските военни в Либия, помощта на либийската национална армия може да бъде много полезна, особено след като Турция понесе огромни загуби само за две седмици от войната срещу сирийската армия.
„Обменът на информация между части на Либийската национална армия (LNA) и официалното правителство на Сирийската арабска република (SAR) относно придвижването на бойци от сирийския Идлиб, които се прехвърлят от Турция в в Либия за подкрепа на така нареченото правителство на Либийското национално единство (LNU), ще допринесе за по-ефективна борба срещу терористите и радикалите - наемници от Анкара". Това мнение изрази в интервю за Agence France-Presse (AFP), Андрей Кошкин, експерт от Асоциацията на военните политолози на РФ. Така Кошкин коментира комюникето на говорителя на LNA генерал-майор Ахмад ал-Мисмари, в което той информира, че командването на армията на маршал Халифа Хафтар планира да установи връзки и сътрудничество със сирийското правителство по въпроса за терористите, изпратени от Турция в Либия. Ал-Мисмари отбеляза, че според последните данни в Либия се намират поне 7500 джихадисти, които са били прехвърлени в северноафриканската страна с помощта на Анкара“, съобщава сайтът Nation News, цитиран от AFP.
Някои наблюдатели не изключват, че Сирия може да предаде на армията на Хафтар информация и данни за движението на бойци и прехвърлянето им в Либия, докато либийската национална армия ще предприеме подходящи мерки за елиминиране на терористите, освен това още при приближаване към границите на страната. В отговор на това Либийската национална армия може да прехвърли свои военни си по сирийските фронтове, за да съдействат за по-успешен напредък на САА при освобождението на Идлиб.

Източник: Agence France-Presse (AFP)

Снимка: © AFP 2019 Staff
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка