Сирия проявява интерес към закупуване на белоруски РСЗО

Pan.bg 29 апр 2020 | 12:22 views (2633) commentaries(0)
img
Pan.bg
Сирия се интересува от закупуване на най-новите белоруски РСЗО вместо руските "Град". Сирийските военни експерти активно обсъждат възможността за придобиване на голяма партида белоруски реактивни системи за залпов огън "Флейта", с които възнамеряват да заменят руските РСЗО "Град". Според редица белоруски източници, цитиращи Департамент PR Госвоенпрома Белоруссии, в сравнение с "Град", белоруските РСЗО "Флейта" имат много по-голяма зона на поражение, способни са едновременно да изстрелват до 80 ракети, отличават се с високо ниво на мобилност и имат много по-ниска цена.
Особен интерес за сирийските военни експерти представлява фактът, че белоруските РСЗО "Флейта" използват широко разпространените съветски 80-mm авиационни неуправляеми ракети от серията С-8.
„Беларуската РЗСО е способна да изстреля за минута 80 ракети по цели, покривайки огромна площ. За да се бори с джихадистите, това оръжие е просто незаменимо - в сравнение с тях РСЗО "Град" изглежда шега“, се съобщава в комюнике на Департамент PR Госвоенпрома Белоруссии.
Основният недостатък на тези РЗСО също се оказва важен - техният малък обсег и следователно белоруските комплекси могат ефективно да поразяват цели само на разстояния от около 3-5 километра и очевидно е малко вероятно да заменят РСЗО "Град" с обсег на поражение до 30 километра.

Източник: Департамент PR Госвоенпрома Белоруссии
Снимка: © Департамент PR Госвоенпрома Белоруссии
Видео: © YouTube/Минобороны Белоруссии

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка