В Южна Корея забраниха производството и продажбата на кучешко месо

Pan.bg 09 яну 2024 | 12:51 views (743) commentaries(0)
img
pan.bg

От 2027 г. отглеждането на кучета за храна и продажбата на тяхното месо в Южна Корея ще се наказва с тежки глоби и затвор до 3 години.

От 2027 г. в Южна Корея ще бъде забранено отглеждането и клането на кучета с цел ядене на месото им, както и продажбата на кучешко месо. Съответният закон беше приет във вторник, 9 януари, от парламента в Сеул, като по този начин се сложи край на практика, която съществува от много векове.

За забраната гласуваха 208 депутати, още двама се въздържаха, пише The Korea Times. Убийството на куче ще доведе до три години затвор или глоба от 30 милиона вона (20 800 евро), докато развъждането на кучета за храна или разпространението на кучешко месо ще доведе до две години затвор или глоба от 20 милиона вона. В допълнение, новият закон ще осигури помощ за преквалификация на хората, работещи в бранша за производство и продажба на кучешко месо.

За забрана продажбата на кучешко месо се говори от няколко години.

Кучешкото месо в Южна Корея традиционно се смята за средство за повишаване на издръжливостта в горещините. През последните години се яде все по-малко, особено от младите хора. Забраната за ядене на кучешко месо се обсъжда в Южна Корея от няколко години и беше подкрепена от президента Юн Сок Йол. Зоозащитниците освен всичко друго критикуват и практиката кучетата да бъдат избивани с жестоки методи - с електрошок или чрез обесване.

По оценка на Министерството на земеделието на Южна Корея, през април 2022 г. кучета за храна са отглеждали около 1100 ферми, като са отглеждали общо 570 000 кучета и са сервирали кучешко месо в 1600 ресторанта. На свой ред Корейската асоциация на производителите и продавачите на кучешко месо съобщи, че забраната ще засегне приблизително 3500 ферми за кучета, в които се отглеждат 1,5 милиона кучета, както и 3000 ресторанта.

Източник: DW Снимка: sobakovod.club

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка