Румен Радев: Ще стана президент за доброто на България

Pan.bg 12 окт 2016 | 11:30 views (7581) commentaries(2)
img "Ще стана президент за доброто на България“, заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев.
Той отбеляза, че страната ни има нужда от държавен глава, чийто основен приоритет е сигурността, поради случващото се в световен мащаб и близо до нашите граници.

По думите му управляващите използват именно тази тема, за да всяват страх в хората, "за да не загубят властта си“, обясни ген. Радев. Той категорично се обяви против воденето на подобна политика.

"Управляващите нямат дългосрочна стратегия по отношение на сигурността. Такава обаче трябва да бъде изготвена и обществото да бъде запознато с нея“, посочи той.


Кандидатът за президент посети и градовете Габрово, Трявна и Дряново. Симпатизантите му не скриха своето разочарование от управляващите и пожелаха на ген. Румен Радев, когато стане президент, да защитава интересите на обикновените хора.

"Клел съм се във вярност на държавата. Целият ми живот е минал с тази клетва. Късно е вече да се променям. Затова няма да ви предам“, им каза кандидатът за президент.

Йотова във Враца: ГЕРБ прогони младите хора

Бъдещето на младите хора е един от основните ни приоритети, заяви Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, пред препълнените с хора зали в Мездра и Враца.

„В този беден регион безработицата е огромна. И трябва да осигурим бъдеще и препитание на младежите. Цецка Цачева ви обяснява как трябва да бъдете достатъчно образовани, за да привличате бизнеса да инвестира в Северозапада! Това е обидно! Младите хора са достатъчно образовани, но тях просто ги няма. Бягат в чужбина, защото тук не могат да си намерят работа”, отбеляза Илияна Йотова.

„Нали за тях писахте стратегии, правехте програми с европейски пари. Сега се сещате да се обърнете към младите хора – но тях ги няма, избягаха в чужбина”, допълни кандидатът за вицепрезидент.

Според нея ГЕРБ са имали достатъчно време, за да се погрижат за цвета на нацията, но това не е станало. Нещо повече – те продължават с пагубната си политика спрямо младите хора.

„Наскоро приеха закона за образование, който обаче не осигурява равен старт на всички. Децата, чиито родители имат пари, ще учат. Тези, които нямат, може да са талантливи, обаче няма да имат възможност да се образоват”, категорична бе Йотова. Тя разкритикува управляващите, че са допуснали тази година първолаците да тръгнат на училище без буквари.

„Когато спечелим изборите, ние с ген. Румен Радев ще започнем с политиките за младите хора. Защото ако не се вземат мерки, регионите още повече ще обезлюдяват”, посочи кандидатът за вицепрезидент.

dir.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Двама приятели си говоря 13 окт 2016, 10:52
   
  7
   
  4

  Двама приятели си говорят и единият вика на другия: – Днеска пускам първи канал – Цецка Цачева и Бойко Борисов. Превключвам на втория – Цецка Цачева и Бойко Борисов. Обръщам на третия – Цецка Цачева и Бойко Борисов. Страх ме е да пусна п*рно канала!

 2. #2
  Антинатовец 13 окт 2016, 12:24
   
  3
   
  0

  В Европа – патриотична вълна, у нас – мюрета на ГЕРБ…
  Публикувано на 13.10.2016 в България
  http://bultimes.com/v-evropa-patriotichna-valna-u-nas-myureta-na-gerb/

  Обединението на „патриотичните“ сили у нас, дълго чакано от години, се оказа със съвсем прозаична текуща цел – подпомагане на ГЕРБ на втория тур на изборите. Това окончателно стана ясно, след като вчера и Волен Сидеров взе да критикува основния кандидат на опозицията, и да се изказва ласкаво за Цецка Цачева.

  Така и трите съставки на „обединените патриоти“, вече гравитират към ГЕРБ. Валери Симеонов е ясен още от преди изборите за настоящия парламент. Още тогава партията му НФСБ се наричаше „Национален фронт за спасение на Бойко“. Каракачанов изглеждаше неясен, но след като се състави коалицията, и партията му се озова вътре, и той очевидно се оказа патерица на ГЕРБ. В момента той е кандидат-президент, и измежду всички, изглежда най-смешен. Кълне се, че ще громи мафията и е против нахлуването на бежанци, а в същото време депутатите му крепят правителството. Странно кой е мафията, и кой пуска бежанците.

  Но позицията на Волен беше най-неясна. Имаше умерени очаквани, че на втори тур „обединените патриоти“ няма да подкрепят един кандидат, а АТАКА ще клони по-скоро към кандидата на опозицията. Но след вчера, всичко е ясно. Волен отново е гербер, точно както беше и в първия мандат на Бойко Борисов. Всички очаквания, че е „гърмян заек“ и втори път няма да се хване с Бойко, се оказаха просто илюзии. Единственият непоклатим обществен принцип се оказа тоя, че който веднъж е бил предател, завинаги си остава такъв…

  Така общият резултат от еволюцията на патриотичните сили у нас е, че те се превръщат просто в мюре на ГЕРБ, което да му донесе каквито може гласове на 2 тур.

  Доколко самите патриотични избиратели ще последват препоръките на вождовете си не е ясно. Вече има ропот, и някои твърдят дори, че ще пуснат за Румен Радев, дори вождовете да посочат Цецка. Но въпреки това, колкото повече избиратели като цяло привлекат тези псевдо-патриоти, толкова по-голям дял от тях ще могат да подарят после на Бойко. Най-вероятно отново ще се излезе с някаква теза от типа на борбата с комунизма, да не се клати правителството в криза, или дори – борбата с мигрантите (странно защо)…
  Пасков

  Цялата тази патриотична порнография води до изгряване на нови звезди на хоризонта. Изненадващо във Фейсбук бързо набра скорост кандидатурата на Пламен Пасков, като самият той се оказа изненадан, както от популярността си, така и от факта, че изобщо ЦИК го допусна до изборите. Пасков е последователен Интернет патриот, има национално-отговорни позиции и е по-скоро русофилски настроен. Още преди да стане ясно, че ще е кандидат-президент, редовно критикуваше продажната политика не само на властта, но и на придворните и журналисти. Кандидатурата му възникна изненадващо, и самият той беше скептик дали ще получи ефективна регистрация, или ще го порежат по някакъв формален повод. Сега обаче, при тоталната герберизация на официалните патриоти, алтернативните кандидати набират мощ. Очаква се европейската патриотична вълна да се прояви точно чрез добър резултат на подобни кандидати, а не чрез набиране на наивници за втория тур на Цецка. / ГН

  Интервю на “The Bulgarian Times“ с кандидата за президент публициста д-р Пламен Пасков (първа част)

  Интервю на “The Bulgarian Times“ с кандидата за президент публициста д-р Пламен Пасков (втора част – продължение)

  Блиц-интервю на “The Bulgarian Times“ с кандидата за президент публициста д-р Пламен Пасков ( кратки въпроси – такива отговори)

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка