Волен Сидеров пред "КРОСС": Българи и руснаци имаме общо пространство и етнически корени!

Pan.bg 19 окт 2016 | 07:15 views (3225) commentaries(2)
img
/КРОСС/ Лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров даде ексклузивно интервю за информационна агенция "КРОСС", в което коментира както вътрешнополитическите проблеми, така и геополитическите сблъсъци между САЩ и Русия.

"Най-добре е да излезе от сервилно-аборигенското поведение на досегашни български държавници, които в услуга на водената политика от САЩ, направиха големи поразии", заяви Сидеров.

Според него в момента е нужен един балансиран президент, който да води балансирана политика в интерес на България. "Да, ние не сме някакъв мощен и огромен световен играч, но може да действаме по-балансирано, да се маневрира по-успешно. България и да не се намесва в сблъсъци, които не са по силите й. Сблъсъкът САЩ -Русия не е по силите ни. Не трябва там да вземаме страни, да вземаме позиции, защото това вреди на самите нас", категоричен бе той.

Сидеров коментира и ситуацията в Сирия. Според него, ако Русия не се бе намесила, ситуацията е щяла да бъде дори още по-лоша. "Щеше да стане както в Ирак. Преди намесата на САЩ там, независимо какъв е бил Садам Хюсеин, преди имаше мир, имаше светска държава. Сега вместо тази светска държава има огнища на терор, т.нар. ИДИЛ. Оттам и тласъци на мигранти, между които има терористи и ислямисти, към Европа. Там се горят огньове, от които вече се парим и в Европа".

Сидеров е на мнение, че в момента Европа изпитва липса от сериозни и отговорни лидери, които да водят самостоятелна политика спрямо САЩ. "Надявам се обществата в Европа да ги "извикат" на власт, защото сегашните не са висота да кажат на Вашингтон: Спрете с вашите безумни намеси по целия свят, които водят само до хаос и терор." По думите му, ако това скоро не стане, Европа рискува да бъде залята от мигранти и да бъде феодализирана.

"Хубавото е, че Русия вече се намесва като световен балансьор, в противен случай щеше да има нови и нови верижни реакции на огньове."

Сидеров е на мнение, че Европа може да повлияе на политиката на САЩ и Саудитска Арабия, за да се разреши въпросът с т. нар. ислямски тероризъм. "Аз не знам колко този тероризъм е дори ислямски, колкото глобалистичен, удобен и потребен на разни наднационални кръгове, които се правят на господари на света. Ислямът не е като религия заплаха, а от спецслужбите се формират терористични формирования. Вижте сами какво представляват Либия, Египет, вижте Сирия. Затова трябва да се признае балансиращата и то миротворна роля на Русия, защото тази намеса стопира още по-голяма вълна и на мигранти, и на терористи в Европа. Бомбите, които гърмят и в Париж и Брюксел, са в резултат от американската, саудитската, израелската, а и турската политика", заяви той.

Според лидера на ПП "Атака" геополитическите сблъсъци, които в момента наблюдаваме, са много стари и са се повтаряли във вековете и даже в хилядолетията. Те отглас от богоборчеството, идеята за приемане на Бог и неговите противници. Това е битката, която в момента има. "И заради това ислямът е използван в тази битка. Но важното е да разберем какво представлява тази битка и на коя страна сме ние."

Българите и руснаците сме от едно пространство и то не е само на общите етнически корени.
"Освен вяра, език и литература, ние имаме общ етнически корен, тъй като това поселение прототракийско, българско, включва и произхода на руснаците. В техните научни среди вече започва това да се промъква, което означава, че истината ще се очертае. Ще се разбере, че това евразийско пространство всъщност е сакралното пространство, към което през вековете винаги са се протягали мръсни ръце, но не са успявали", завърши Сидеров.
реклама
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Злодей 20 окт 2016, 08:44
   
  4
   
  2

  Нито сме с общ етнически корен, нито сме в едно пространство.
  "Промъквало се" в техните научни среди.....Смях на кутийки.
  Бялата Златка да не би да пише дисертация в Масквата?

 2. #2
  Ханс 21 окт 2016, 09:15
   
  0
   
  0

  Воленчо, спирай по-скоро белото, че ептен ти се е изпържил и малкото мозък...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка