Илияна Йотова: Граничната ни ограда ни излезе златна, правителството не се справя със сигурността

Pan.bg 27 окт 2016 | 18:00 views (3196) commentaries(0)
img
blitz.bg

Вече две години и половина правителството не може да построи едно гранично съоръжение. Такова е цялото управление на ГЕРБ, те просто не се справят. Това заяви в Кърджали Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП. Тя бе топло посрещната от жените-социалистки в града, а след това разговаря с жителите на града. Хората не скриха страховете се от нарастващия мигрантски натиск и неадекватната реакция от страна на управляващите.„Граничната ограда излиза златна и платинена на българските данъкоплатци. Един километър вече ни струва милион. Парите, отпуснати от Европа, се харчат безконтролно - дават се на областните управители и никой не следи за ефективното им използване. Защото фактите са такива - ограда няма”, коментира Йотова. По думите й 160-те милиона от Европа, с които Борисов се хвали, всъщност не са за охрана на границата. „Не се заблуждавайте. Те са за строеж на центрове и за интеграция на нелегалните нарушители на границата, които всъщност нямат право да остават у нас, защото не са бежанци, а икономически мигранти. Борисов е притиснат. Европа осъзна грешката си от политиката на отворените врати на Меркел и сега сме оставени да се оправяме сами”, допълни кандидатът за вицепрезидент.

Тя изрази недоумение и как така държавата, ако си е на мястото, не може да се справи с разбиването на трафикантските мрежи. „Около милиард се върти от престъпния каналджийски бизнес, който вече се е преориентирал към вкарване в страната на нелегални емигранти. Държавата трябва да удари тези мрежи, за да се справим и с нелегалните емигранти”, категорична бе Илияна Йотова.

По-късно тя се срещна и с жителите на Момчилград. „Днес държавата ни е в незавидна ситуация, както във външнополитически план, така и в страната. Ние много добре знаем какви са правомощията на президента и ако в институцията работят доказани лидери, способни да воюват за националните интереси, тогава държавният глава разполага с много сериозни властови лостове и инструменти. България става все по-зависима страна, за съжаление, но след еуфорията от 2007 г. благодарение на нашите управници все по-силно се превръщаме в периферия на Европа. Като евродепутат вече 9 години наблюдавам как български политици се държат там. Ако тук гледате Борисов, той сигурно ръководи света от Анкара и Истанбул до Берлин, но там не съм го чула и думичка да каже, едно решение да прокара или да оспори проблем, който очевидно не е в интерес на държавата“, посочи Йотова в препълнената зала на читалище “Нов живот”.
Тя призова да възстановим добрите си отношения с Русия и да заложим на коректния тон. „Помните, имаше един Дянков, който щеше да пляска руснаците и неговият пример се следва от Плевнелиев, Митов и Борисов - най-големите „ястреби” срещу Русия в Европа. Всичко това е за сметка интересите на България и на българските производители”, категорична бе Йотова. Тя напомни, че само за миналата година икономическите ни загуби от санкциите срещу Москва се оценяват на над милиард и половина лева, а от началото на тази вече са стотици милиони.

Ето защо, според нея, България се нуждае точно в този ключов момент от независим и волеви човек на върха на държавата, който да прокарва националните ни интереси в Европа така, че да се вземат бързи мерки за охрана на нашата граница и каналджийските схеми да бъдат разбити. Точно такъв човек е генерал Румен Радев за разлика от кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, която през годините е доказала, че може единствено да слуша и изпълнява волята на партийния си началник.
„Вече сме на финала на тази кампания- остават ни броени дни. Изправени сме пред решаващ момент и трябва да направим всички усилия, за да победим”, подчерта Йотова. „Нека помогнем на политическите ни опоненти да загубят изборите”, призова тя.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка