Предизборна жега! Галъп огласи нови данни за драматичен обрат в битката Цачева - Радев!

Pan.bg 28 окт 2016 | 15:51 views (4754) commentaries(2)
img БЛИЦ

Проучването е от експресен телефонен сондаж, който цели да улови новата ситуация – след подкрепата на ДПС към Пламен Орешарски

По всичко личи, че изборите ще бъдат решени с балотаж. Най-вероятно до него ще достигнат Цецка Цачева и Румен Радев. Очакваното наличие на опция „Не подкрепям никого“, както и апелите на различните партии за втория тур могат да променят ситуацията. Затова и данните отразяват само най-общи нагласи. Радев се ползва с декларативната подкрепа на 32,1%, а Цачева – на 31,3%. Данните са от експресен телефонен сондаж, който цели да улови новата ситуация – след подкрепата на ДПС към Пламен Орешарски.

Наблюдава се стандартното преди избори общо покачване на нивата на заинтересованост към кандидатите и към изборите въобще, съчетано и с противоречивото внушение, че гласуването е задължително. Декларативната активност към днешна дата може да се изчисли на около 55% от всички имащи право на глас - според избирателните списъци. Опцията „не подкрепям никого“ за първия тур се подкрепя от 5,6% от всички имащи право на глас. Колко хора ще я ползват реално - на този етап може да бъде само хипотеза.

image image

ПАСПОРТ НА ИЗСЛЕДВАНЕТО
Данните не са прогноза за президентските избори, а отразяват моментната картина на декларативните нагласи. Сондажът е възложен, финансиран и проведен от Галъп интернешънъл болкан. Максималното стандартно статистическо отклонение при 50-процентните дялове е ±3%. Един процент от извадката отговаря на 56 000 души. Сондажът е проведен сред 1003 души, от 23 до 25 октомври. Сондажът може да послужи за най-общ ориентир.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  дядо Йоцо 28 окт 2016, 17:29
   
  5
   
  0

  Щом и сериозни агенции като Галъп правят такива прогнози, това означава, че Радев ще бъде явен победител...
  Затова днес така злобно съскаха в НС и говориха глупости...усещат края си...
  Но щеги изтърпим още малко... Едно време имаше такъв филм "На разсъмване най-тъмно става"
  Румен Радев президент

 2. #2
  някой си 31 окт 2016, 12:08
   
  0
   
  0

  Напълно нормално е това.Аз дори се чудя как процентите не са по високи за генерала.Достатъчно ми е да прочета "телефонно изследване" ,звъннали на баба ми и нейните наборки(обичайния електорат на БСП).Само да не се окаже,че на балотаж отиват майката и БОК(Българско овчарско куче)

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка