Татяна Дончева: България има нужда от решителен президент, който може да носи отговорност за действията си

Pan.bg 29 окт 2016 | 17:24 views (2611) commentaries(0)
img
КРОСС/ България има нужда от решителен президент, който може да носи отговорност за действията си. Президент, който инициира мерки за спиране на тоталитарната демокрация у нас и за подобряване живота на българите". Това заяви днес Татяна Дончева пред препълнената със симпатизанти зала на Художествената галерия „Христо Цокев" в Габрово.

"Държавата трябва да съществува заради хората, а не хората заради държавата. Българинът има нужда от две неща, за да живее достойно - хляб и сигурност. У нас има няколко стотици хиляди, които живеят под прага на бедността. Това е причината аз и Минчо Спасов да искаме иницииране на мерки за въвеждане на социален минимум. Той трябва да осигури на хората минимален пакет от здравни и социални услуги, за да водят нормален живот", заяви още Дончева.

Късно в петък вечер кандидатите за президент и вицепрезидент на коалиция „Движение 21 - НДСВ" се срещнаха с представители на Тракийско дружество „Войвода Руси Славов" и жители на Пловдив. На срещата бяха обсъдени въпроси, касаещи външната политика на България и емигрантската вълна.

Според Дончева страната ни трябва да води външната си политика, като се ръководи само и единствено от националния интерес на България. Тя допълни че трябва да подобрим взаимоотношенията си със страните от Вишеградската четворка, които са наши естествени съюзници.

Татяна Дончева изрази категорично мнение, че Дъблинският регламент не трябва да бъде денонсиран, за да има възможност страната ни да използва лостовете за влияние, тъй като България е една от най-засегнатите страни като външна граница на ЕС. Според нея е необходимо преразглеждане на някои от условията в него. „Изключително важно е да не се създава истерия в гражданите, а това може да стане само като управляващите информират постоянно хората за мерките и действията, които предриемат по въпроса с бежанците", каза още тя.

По-късно през днешния ден Татяна Дончева ще се срещне с жители на Монтана, а в неделя и понеделник ще посети Сандански и Благоевград.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка