Подкрепа: Реформаторите доволни от отговорите на Цачева по три ключови теми, дават ? рамо на балотажа!

Pan.bg 07 ное 2016 | 15:04 views (2170) commentaries(2)
img [color=red]blitz.bg[/color]

Противоестествено е да не застанем зад десния кандидат, заяви Меглена Кунева и отхвърли инсинуациите на Радан


Ние не сме тук и не събрахме заедно с г-жа Цачева и нейния кандидат за вицепрезидент, за да обсъждаме дребни политически сметки. Днешният разговор беше изключително конкретен. Той беше свързан с ценности, които българската десница е защитавала и защитава. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов след края на срещата с кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева в централата на Реформаторския блок на ул. „Раковски” в София.
Москов изтъкна, че с Цачева са обсъдени три основни теми – сигурността, законността и начина на изразходване на финансите. Реформаторите са получили конкретни отговори.


„Получихме уверение, че сигурността по границата ще бъде увеличавана”, каза Москов и добави, че това включва и участие на армията.

Освен това Цачева е дала уверение, че от нея ще дойде законодателна инициатива за промяна в Конституцията и за цялостна промяна на работата на институциите.

Поет е и ангажимент за това, че държавата ще харчи толкова, колкото приходи успее да получи в бюджета.

Отговорите на Цачева отговарят на ценностите на реформаторите, уточни Москов.

Кандидатът на ГЕРБ от своя страна заяви: „Ще поискам отговор от г-н Радев как ще изпълни онова, с което като послание получи този резултат”. Според нея, кандидатът за президент на левицата е обещавал неща, които изобщо не са в компетентностите на институциите.

На въпрос как се отнася Реформаторския блок към призива на Радан Кънев да не се гласува за нито един от кандидатите за президент на балотажа, отговори Меглена Кунева: „Отрицателно. Да не се гласува за десния кандидат е противоестествено. Ние всички сме членове на ЕНП.

На срещата обсъдихме подкрепата на Реформаторския блок за Цецка Цачева на втори тур. Ние ще я подкрепим категорично на балотажа. Това заяви от своя страна лидерът на СДС Божидар Лукарски след срещата на Реформаторския блок с кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева.

"Партията, която свали комунистите на власт, не може да направи действие, с което да ги върне отново на власт", добави той и поясни, че реформаторите имат много аргументи, с които да засвидетелстват подкрепата си към кандидата на ГЕРБ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Георти Ковачев_ 07 ное 2016, 15:36
   
  1
   
  1

  Получихме уверение, че сигурността по границата ще бъде увеличавана

  Цачева е дала уверение, че от нея ще дойде законодателна инициатива за промяна в Конституцията и за цялостна промяна на работата на институциите

  Поет е и ангажимент за това, че държавата ще харчи толкова, колкото приходи успее да получи в бюджета


  Милите, така ли не се научиха, че гробаджиите само обещават. А те ще обещаят и база на луната, ако това ще им донесе гласове.

  Меглена Кунева: „Отрицателно. Да не се гласува за десния кандидат е противоестествено. Ние всички сме членове на ЕНП."

  Е, и? Няма да гласувате само вие, ами и тези обикновени хора (които вие понякога презрително обозначавате като "електорат"), които гласуваха за вашия кандидат. А за кого ще гласуват те - само те си знаят.

  На срещата обсъдихме подкрепата на Реформаторския блок за Цецка Цачева на втори тур. Ние ще я подкрепим категорично на балотажа.

  Вие си я подкрепяйте колкото си искате. Важното е кого ще подкрепят обикновените хора, които нищо не намазаха от това, че Кунева и с-ие се уредиха с министерски постове като награда за това, че дишат.

  Партията, която свали комунистите на власт, не може да направи действие, с което да ги върне отново на власт

  Моля? Я си припомнете историята! Ако самите комунисти не бяха решили, че във властта вече няма далавера, щяхте да гледате министерски постове през крив макарон. Да не говорим, че точно най-големите комуняги сега са ви коткат за съдружници.

 2. #2
  о.з.13 07 ное 2016, 16:49
   
  0
   
  1

  Гледах брифинга след срещата: Цачева и Ненчев се надпреварваха да обясняват как Радев не познавал законите и работата на институциите и обещавал неща, които не били в неговите правомощия. Според Ненчев, Радев не можел да обещава армията за сигурността на границата. В същото време от РБ много доволни от обещанията по трите теми. Може би Радев не може, но Цачева като кмета на Калофер ще се обажда по телефона на Борисов и той ще изпраща армията на границата. Те до там я докараха работата на институциите, че Радев наистина да не я познава. Вярно, че в клипа четеше "Винету", но Цачева да бъде сигурна, че Радев е чел и други книги, включително и Конституцията на РБ.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка