Историята на съвременна България разказана от Лиана Панделиева в лондонскто метро

Pan.bg 10 ное 2016 | 08:28 views (4440) commentaries(3)
img Liyana Pandelieva:
"Пътувам днес в едно от влакчетата на лондонското метро и някакви американци ми задават въпрос за това къде да се прекачат. Отговорих им, те попитаха дали съм местна, отговорих, че съм българка и приказката ни тръгна.
Питат ме те дали знам за това пред какъв труден момент в съдбините си е изправена Америка. А аз веднага ги питам те знаят ли пред какво чудо е изправена България. И понеже не знаеха, набързичко ги въведох.
"У нас се провеждат президентски избори, но правителството ще падне другата седмица, защото кандидатът-комунист на десните е вече видимо победена от военния пилот, който го играе от страната на комунистите, а премиерът се закани, че ще подаде оставка още тази неделя, но ще чака до следващата. А премиерът ни всъщност е бивш пожарникар, който е последният бодигард на последния комунистически лидер на България. След това този човек стана бодигард и на последния български цар, който се върна в България, за да стане министър-председател на републиката. Тогава пожарникарят-бодигард стана шеф на полицията, а после се скара с премиера на републиката, който по произход е цар. След това бившият бодигард и бивш шеф в полицията стана кмет на столицата, а после и премиер и така - втори мандат."
Когато спрях да говоря, всички хора около нас бяха затаили дъх и чакаха последното развитие на историята. Е, да, ама то е идната неделя. Та внесох и това уточнение. Реших, че ако отворя темата и за референдума, ще си пътуваме до последната спирка на метрото, че тези влакчета по дълго време пътуват! Но при повече късмет после можех да започна локално комедийно шоу с елементи на политическа пародия.
Американците се спогледаха смаяно и единият каза: "Че какви проблеми имаме ние - Хилъри или Тръмп... Ама вие..." И им дойде време за слизане. За останалите ми две спирки околните пътници почти не сваляха очи от мен. Ама каква история им разказах, а!"

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Teraflop 10 ное 2016, 08:36
   
  2
   
  0

  "За останалите ми две спирки околните пътници почти не сваляха очи от мен. Ама каква история им разказах, а!" Въпросителен знак,бе душко е накрая,след буквичката "А". Лиянче,и с образованието си в Америка си останала фукла и заспала пу-тка.

 2. #2
  Ех-ей...... 10 ное 2016, 09:17
   
  2
   
  0

  А каква надъхана седерастка бешИ.Какво падение в пропагандите позиции - да изнася сказки в метрото.А едно времееееее----ех-ей!

 3. #3
  Borei 10 ное 2016, 09:57
   
  0
   
  0

  Абе какво има да им разказваме на американците? България се срина след знаменитата дата 10 ноември 1989-та година, която по ирония на съдбата е днес! Ние навлязохме във "вечна криза" в много области - демографията, медицината, образованието, армията, политиката, социалната сфера и т.н...
  На американците тепърва им предстои да разберат, как сме преживяли тези 27 години... За тях "10 ноември" беше преди 2 дена само... Сега започват с техните кризи....

  Важното обаче е, как ще "излезем"? Имам някакви предложения, които други могат да отхвърлят или развият и допълнят, но при всички случаи сами трябва да се "измъкнем от блатото"!

  1. С идването на ген. Радев на власт трябва да променим и направлението си на мисленето. Вместо да разказваме на този или онзи, колко "сме зле", трябва да "запретнем ръкави" и си оправим страната сами!
  2. Като начало се иска ОБЩОНАЦИОНАЛЕН ДИАЛОГ! Призовани са всички българи, тези които са в България и тези, които са я напуснали някога и живеят в други страни по света. Всички трябва да се съберем на всеобща дискусия, кой как вижда нашето бъдеще? Какво трябва да се направи, според тях, за да си оправим страната? И няма никакво значение, кой бил много "образован", професор или доктор и кой бил "селянин" и "прост". А също и кой бил милиярдер и кой е абсолютен клошар и няма пари даже и за ядене...
  Всичките тези разлики за нашата нация и народ в момента са без значение. Искаме мнението на всеки и е ясно, че от милиярдерите и образованите ще получим съвсем други предложения от тези на бедните и страдащите. НО за нас е важен НАРОДА ни, като цяло!
  Какво ни интересува, че по-малко от 1% имат къщи в чужбина, по няколко коли или самолети, големи фирми, милиони долари и т.н..? Ако огромната маса българи не оцелее, а измре, то и тези по-малко от 1% с времето ще бъдат претопени от други народи в чужди страни или в нашата и нашият народ ще е загинал завинаги! За това, не е важно изобщо, кой какъв е и какви възможности има! Важното е масата да оцелее, а там са всички, всички ние!!!

  И така, всеобща, всенародна дискусия, на която да се чуят проблемите на всеки или повечето и предложенията, как да се оправи положението... А след това като се стигне до някакво всеобщонародно решение за "пътя", избираме най-кадърните и най-ерудираните от нас да поемат ръководната роля на процесса по спасението ни като народ, нация и страна!!! Нямаме никаква полза, ако пак се самозалъгваме с разни съмнителни личности, да ни ръководят! Искаме хора, които ще работят за България и българите!

  Явно пътят след 10 ноември 1989-та година не е бил много правилен за нас, иначе нямаше да сме пред катастрофата на страната и народа ни днес? За това се иска да поемем по друг път. Иска се и промяна на мисленето ни. Ако чакаме все някой друг "отвън" или от където и да е, да ни каже какво и как да правим, няма да стане! Видяхме, че другите мислят само за себе си, а не за нас. Те ни "съветват" да правим това, което на тях им е изгодно, а какво е то а за нас - не им е никак важно!!!
  Промяната тръгва от мисленето, от решението, а останалото е само "мускулна работа"!

  И така с идването на Тръмп в САЩ на власт, с "Брексита" и с отказа на Русия да бъде асимилирана от американската олигархия, се отваря и историческа врата за нас, да се възродим!!!
  НО трябва много да внимаваме, какво и как ще правим днес. Нямаме изобщо повече възможност за погрешни опити! На прага сме на изчезването ни и положението е сериозно!
  Ето днес е нов ден и пак 10 ноември! "Заровете" на съдбата са "хвърлени" в САЩ, в Русия и вече се чувства и напрежението в ЕС.... На марионетките "зъбите им затракаха"... САЩ вече не ги иска и може народите в Европа да ги линчуват скоро????

  Какво чакаме? Да дойдат турците ли :)?

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка