Warning: getimagesize(http://www.otbrana.com/uploads/news/thumbs3/g_9440.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

В Ханя, Гърция, изборите на първи тур печели двойката ген. Румен Радев и Илияна Йотова

Pan.bg 10 ное 2016 | 15:02 views (3011) commentaries(0)
img Спирдон Спирдонов
otbrana.com

От ВМС съобщиха, че на 6 ноември 2016 г. екипажът на фрегата „Верни” се възползвал от възможността да упражни правото си на глас в откритата в град Ханя секция за провеждане на избори за президент, вицепрезидент на Р. България и национален референдум.

От протокола на секционната избирателна комисия в гр. Ханя, Гърция за проведените избори на първи тур за президент и вицепрезидент на Република България става ясно, че за ген. Румен Радев и Илияна Йотова има 98 гласа, а за Цецка Цачева и адм. Пламен Манушев- 53.


Защо избрах точно тази секция? Това е единствената възможност, макар и доста приблизително да си направим извод за кого гласуваха избирателите, свързани с армията. След като ЦИК по препоръка на външно министерство реши за първи път, откакто имаме мисии зад граница, да не разкрие секция в Афганистан, този град на остров Крит действително остава единствената възможност.

От ВМС съобщиха, че на 6 ноември 2016 г. екипажът на фрегата „Верни” се възползвал от възможността да упражни правото си на глас в откритата в град Ханя секция за провеждане на избори за президент, вицепрезидент на Р. България и национален референдум. Фрегатата участва в операция на НАТО в Средиземно море „Sea Guardian”.

Според протокола в предварителния списък за гласуване в секцията е имало 123 имена. В деня на гласуването са записани още 125. Действителните гласова са 212. 22-ма са отбелязали квадратчето „Не подкрепям никого”.

Най-много гласове са получили следните двойки: ген. Румен Радев и Илияна Йотова - 98, Цецка Цачева и адм. Пламен Манушев – 53, Веселин Марешки и капитан I ранг от резерва Петър Петров – 22, Красимир Каракачанов и Явор Нотев – 10, Трайчо Трайков и ген. Съби Събев – 7 и др.

За националния референдум са пуснати 223 бюлетини. За първите два въпроса – мажоритарната система и задължителното гласуване има по 170 бюлетини, а за намаляването на субсидията на политическите партии – 162.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка