СПЕКТАКАЛЪТ "ДЯДО СЪС СМЪРТНА ПРИСЪДА"

Pan.bg 11 ное 2016 | 19:31 views (3865) commentaries(2)
img bnews.bg


Добавяме, че генерал Радев не крие членството си, както стана ясно от гостуването му при Цветанка Ризова тази вечер.


Лъжат ли кандидатите за президент?
СПЕКТАКАЛЪТ "ДЯДО СЪС СМЪРТНА ПРИСЪДА"
***** Радев е бил член на БКП
В диспута между Цецка Цачева и Румен Радев чухме неистини от кандидатите - от единия за това, че никога не е бил член на БКП и втора неистина, придружена с истинска мелодрама - за дядото със смъртна присъда през 1952 г.
Генералът го вметна мимоходом, "майката на нацията" разигра цяла мелодрам
И двамата сбъркаха.
Всъщност всеки средно интилигентен човек би си задал два въпроса.
****
1.
Първият е за ген. Радев.
Може ли да летиш на най-добрия изтребител - МиГ 29 при комунизма и да не си проверен до дъно човек и член на БКП?
Ами ако духнеш зад граница? Няма как да те спрат!
И ще духнеш не само с тайните на съвременната техника, но и с тайните на кодовете "свой-чужд". Разбира се, ще бъдат подменени, но това ще струва много и много милиони, естествено и време, през което си незащитен.
Апропо, един руски летец - Виктор Беленко избяга със своя самолет "МиГ" през 70-те години. Според официални данни е жив, но според други, на които се доверявам, десетилетия по-късно, след падането на комунизма, макар и в САЩ и пазен от спецслужбите там, загива в нещастен, много мътен случай.
2.
Втората неистина в този диспут беше на майката на нацията. Тя е поредната след фалшивата диплома, за която обаче формално не носи наказателна отговорност за неистински офиц5албен документ, понеже я размахваха анонимни лица от пресцентъра на ГЕРБ.
Тя е за дядото-николапетковист, разстрелян от комунистите със смъртна присъда. Беше придружена с истинска мелодрама - плач, рев, носна кърпичка за сълзите, клетвата, която дала на смъпртния одър на баща си да не разказва на никого, ама ей, на сега, го разказва за първи път.
И тук също следва логичния въпрос, дори и без да се знаят истинските факти.
Всички, които са живяли при социализма, знаят, че не само кандидатването за член на БКП, но и дори постъпването на работа в редица организации и предпрития и във всички, ако става дума за каквото и да е дребна по-ръководна длъжност, се съпровождаше с въпроса в специалната анкета "имате ли роднини, засегнати от мероприятията на народната власт?" Този въпрос го имаше дежурно навсякъде - дори и при кандидатстване за екскурзия в "братския" Съветски съюз, дори за право на кандидатстване за висше образование за определени специалности.
За да те приемат за партиен член, се попълваше специална анкета. Със специални въпроси дали има някой фашист, гад, опозиционер и т.н. в рода - ако ще да е от девето коляно. В автобиографията това също задължително се отбелязваше. Отделно БКП и ДС си правеха своето проучване - също до девет коляно.
Е, може и да не си знаел, роднините да са ти пестили тези истини за репресирани, както твърди Цецка Цачева. Това обаче не те оправдава - приемаше се автоматично, че си излъгал умишлено партията с всички последици от това!
Така че Цецка Цачева излъга - особено нагло със сълзи на очи, че не е знаела за родата си и баща й се доверил на смъртния си одър.
И не е необходимо да сши разследващ журналист, за да откриеш, че Места тече към Егейско море - всеки, живял в съзнателна възраст при социалима, ги знае тези неща.
И НЯКОИ ДРУГИ ФАКТИ
А.
Със "засегнати от мероприятата на народната власт" (цитирам формулировката) родини - можеше да станеш партиен член. Дори с роднини фашисти можеше, колкото и парадоксално да ви звучи.
Но нямаше начин, просто нямаше начин - дори теоретично с дядо николапетковист да станеш член на БКП. Камо ли пък шеф на юристите в Плевенския народен съвет. И немислимо беше да си партиен секретар.
Пояснявам защо - партията на убития опозиционер Никола Петков е сочена в онези времена като проамериканска и проанглийска креатура, защото Вашингтон и Лондон до последния момент защищават Петков и настояват той да бъде освободен или поне да не се изпълнява смъртаната му присъда. Роднина на николапетковист означаваше автоматично клеймо "внимание - най-опасен враг, потенциален шпионин".
Б.
Макар и първо "признание" със сълзи на очи на Цецка Цачева то е поредното - и аз не знам кое. Ето ви например едно преди пет години и без да има сълзи в очите - давам линк в интервю с Коритаров по ТВ+ (и без сълзи в очите)
В началото на сегашната кампания също се появи достатъчно публична информация за "дядото".
Например тук
http://www.bgspomen.com/2016/10/1952.html
Виждам, че ако Бойко е чел "Винету", Цецка е изчела "1001 нощ" - "И там на смъртния одър бащата посвети принцесата във великата тайна..."
В.
Днес, в "Тази сутрин" по bTV чухме поредните лъжи.
***** 1
Давам цитат:
„Това, което не се знае, е, че когато имах възможност, отидох в затвора и видях делото и досието на дядо ми. Видях неговия почерк на разпитите му”
Обаче в затвора нищо не може да се види. Съвсем, ама съвсем нищичко! И никога не е могло да се види.
Защо ли?
Защото делата никога не са съхранявани по затворите! Срамно е юрист с перетвици и "експретиза", както твърди, да не го знае!
А онова дело на дядото (ако има въобще такова), още навремето, през 60-те години на миналия век, е било прехвърлено от архива на съда в Държавния архив!
Цецка Цачева надали е имала и възможност да разпознае почерка на дядо си. Защото тя се е родила цели шест години след неговото предполагаемо убийство.
Но може човекът да си е водил денвик и той да й е останал в наследство. Тюх да не му се диви - как не е споделил в тозид невник нето запетайка за своята опозицона дейност.
***** 2
Баша й се доверил на смъртния си одър за голямата опасна тайна на рода. Да, ама да уточня - това "доверяване" е било не преди идването на декорацията,а след това, когато нищо опасно вече нямаше в този факт.
__________________________________________
Да обобща - във всяка избирателна кампания по света се лъже. Но с мярка, ако си умен.
Ген. Радев отбеляза една неистина - макар и толкова отдавна, но все пак 5 години е бил от партията
Цецка Цачева инкасира вече и аз не знам коя поредна нагла лъжа.
И въобще не ми се отваря уста за морала да спекулираш с мъртвия си "заради комунистите" баща и дядо. Но изглежда това е неписаното правило в Устава на ГЕРБ, понеже и Бойко Борисов спекулираше с "убит" дядо, доживял до времената на "развития социализъм". Цялата тази отвратителна история е в книгата ми за "Тайния проект Борисов". Днес имаме неин копи-пейст.
За тези, което не са чели - в самото начало на кампанията на 6 октомври пуснах този пост
"Президентските избори РАВНИС! ЗАТВОРИ ОЧИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕТО! ЗА ПОЧЕСТ!"
В него съм посочил върлото партизанското село, в което е родена Цачева, роднинските й връзки с БСП политика Михаил Миков - доскоро лидер на Коалиция за България и бивш председател на Народното събрание. Посочих и паметника на убитите партизани, на който се мъдрят имената на Цецкини роднини.
Посочих и големия човек от "репресираната" рода - дългогодишен член на ЦК на БКП и зам.главнокомандващ Варшавския договор до промяната на 10 ноември.
****
****
А в резюме - свидетели сме на борбата на два БКП/БСП клана, самоетикирали се като ментета с почти "независим" кандидат и съответно "десен" кандидат. Само че единият - примитивния милиционерско-шесташки клан ни предлага отдавна прокиснала и вмирисана гозба, а другият - засега непозната и неопитвана.
една снимка от селото на "репресираните от комунизма"- родното място на Цачева
Като редакторска вметка добавяме, че генерал Радев не крие членството си, както стана ясно от гостуването му при Цветанка Ризова тази вечер.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Dawid 12 ное 2016, 01:13
   
  2
   
  0

  "Всички, които са живяли при социализма, знаят, че" офицерите при завършването си получаваха звание лейтенат и партийна книжка, само този "аналлизатор" явно удобно е забравил. Проучваха ги при кандидатстването. Радев е бил член на БКП по принуда максимум 3 (до 1990 г.) а не 5. Ако през 1992 все още е бил член, нямаше да е военен - за мухльото аналлизатор справка мутрагеньо от Банкя! Този корифей на разследванията е скатаджия на мангала партиидиот симеонов.

 2. #2
  Dawid 12 ное 2016, 01:24
   
  1
   
  0

  За мамицата им обаче всичко е вярно (делото в затвора!, почерка!, тайната на смъртния одър и т.н.). Майката им (стара и грозна според нея самата) се оплете в лъжите са като пиле в кълчища Такова нещо не може да нито президент, нито председател на НС

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка