ГЕН.РУМЕН РАДЕВ С ПРАВИЛЕН ХОД: НЕ ВЪЗНАМЕРЯВА ДА УДЪЛЖАВА ЖИВОТА НА НС, В НАЙ-КРАТЪК СРОК ЩЕ НАЗНАЧИ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО!

Pan.bg 10 яну 2017 | 17:32 views (6602) commentaries(5)
img http://www.bta.bg

Новоизбраният президент Румен Радев възнамерява да се придържа стриктно към Конституцията и в най-кратък срок след встъпването в длъжност да назначи служебно правителство, да разпусне НС и да насрочи парламентарни избори. Това се посочва в позиция на Радев, разпространена от неговия офис.
Всякакви опити да се удължава живота на 43-то Народно събрание под предлог несвършена работа са в разрез с Конституцията и произнасянето на Конституционния съд, смята Радев.
"На 11 януари се открива новата парламентарна сесия на 43-то Народно събрание. Още в средата на ноември в парламентарните комисии беше разпределен проект за решение във връзка с проведения на 6 ноември 2016 г. референдум, а по-късно и Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Два месеца по тях нямаше движение. Междувременно народните представители ползваха парламентарната си ваканция, което е тяхно право, но и тяхно решение. Буди недоумение фактът, че темата се съживява дни преди разпускането на 43-то НС, съпроводена с искания за удължаване на неговата работа.
На 22 януари предстои встъпването в длъжност на новоизбраните президент и вицепрезидент. След това Конституцията ме задължава да извърша действия по назначаването на служебно правителство, разпускане на действащото Народно събрание и определяне дата за провеждане на предсрочни парламентарни избори. В своето произнасяне от 22 ноември 2016 г. Конституционният съд определя тези действия на президента като "първостепенни и неотложни". Вярвам, че в оставащите дни от своята работа уважаемите народни представители ще подходят отговорно и с уважение към волята на българските избиратели", се посочва още в позицията.

"Ползвам случая да пожелая ползотворна работа на 43-то Народно събрание в оставащите дни до неговото разпускане", посочва още Радев.
Позицията е изпратена до председателя на 43-то Народно събрание.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  air 10 яну 2017, 18:07
   
  24
   
  5

  Само така, гони търтеите веднага.

 2. #2
  Bozilio 10 яну 2017, 20:11
   
  7
   
  15

  БАН. АДМИН.

 3. #3
  Миро миротвореца 10 яну 2017, 20:40
   
  5
   
  9

  До пост 2: Bozilio

  Брато, намери някое дълбоко у Искъро и ни отърви от празнодумията си.
  Винаги съм твърдял, че в нашата татковина за идиотите и баластрата няма свършване.
  Забележка: баластра-вид строителен материал.

 4. #4
  Bozilio 10 яну 2017, 21:31
   
  6
   
  3

  бан.

 5. #5
  Онзи 10 яну 2017, 21:41
   
  4
   
  8

  Отговор на коментар: №4

  Нацистче, отивай в Украйна. Там сега е рай за нацистите. В България такива като теб не ни трябват.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка