Извънредно в БЛИЦ! Радев представи служебните министри! Ето какви са задачите им! (НА ЖИВО)

Pan.bg 27 яну 2017 | 10:29 views (3634) commentaries(0)
img София, България27 Ян. 2017, 10:04
blitz.bg

Скъпи сънародници от днес България ще бъде управлявана от служебно правителство. То ще работи в сложна вътрешнополитическа и международна обстановка. Това заяви в Министерския съвет президентът Румен Радев по време на смяната на кабинета Борисов 2 и служебния, назначен от държавния глава.
"В предизборния период междупартиния дебат се изостри. Геополитическата обстановка е нестабилна и непредсказуема. В тази ситуация се нуждаем от сигурност и стабилност и изпълнение на важните задачи за обществото", заяви Радев.

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201701/1485504050-ministri.jpg

"Служебното правителство ще работи за осигуряване на нормалното функциониране на държавата до следващото правителство. Провеждането на честни избори, подготовката за председателството на съвета на ЕС. От изключителна важност са редът и сигурността на българските граждани. Това означава спокойно и ефективно работеща държавна администрация. Вярвам във високия професионализъм на служебните министри" добави той.

„Ще следя от близо почтеността и прозрачността в работата на министрите и администрацията, ще следя за спазването на върховенството на закона. Призовавам служебното правителство да запази надпартийност. В тази напрегната политическа обстановка и остро политическо противопоставяне изборът за служебен министър е за Огнян Герджиков. Той е политик, който бе изпратен с аплодисменти от поста си, нещо, което рядко се случва. Професор Герджиков е човек на диалога. Вярвам, че чусвтвото му за хумор ще бъде необходима противоотрова във времената на остра политическа кампания. Искам да му благодаря”, заяви той.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка