РАДЕВ ПРОМЕНИ ПОЗИЦИЯТА СИ ПРЕД „ЕВРОНЮЗ“: АНЕКСИЯТА НА КРИМ“ Е НАРУШЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО!

Pan.bg 17 фев 2017 | 13:01 views (4806) commentaries(12)
img Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи и единствено вредят на икономиките на Русия и ЕС, заяви президентът Румен Радев в интервю, публикувано на уебсайта на телевизия „Евронюз“.

„Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право и България подкрепя твърдо всички принципи на международното право. Големият въпрос сега е колко дълго Европа ще стои разделена от санкции, които подкопават доверието – 5, 10, 50 години?“, каза Радев.

На въпрос дали ще настоява България да се обяви срещу продължаване на санкциите, когато ЕС гласува по този въпрос през юли, президентът отговори, че дотогава има много време, а контекстът се мени с всеки изминал ден.


„Когато правителствата на Доналд Тръмп и Владимир Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието и спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?“, каза той.

НЕКА ПРИПОМНИМ НА РАДЕВ: В Крим имаше референдум и хората гласуваха с 96% да влязат в Русия – точка по въпроса!
БЛИЦ

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 12

 1. #1
  Borei 17 фев 2017, 13:22
   
  23
   
  4

  „Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право.."???

  Кое "международното право"???

  1.Това, което "позволи" на САЩ да нападнат и унищожат Югославия ли? А преди това изпратиха там агенти на ЦРУ да предизвикат гражданаската война???
  2. Това, което "позволи" на САЩ да нападнат Ирак и да унищожат и тази страна?
  3. Това, което "позволи" на САЩ и страни от натото да унищожат и Либия???
  4. Това, което "позволи" на САЩ да превземат Косово от сърбите с военна интервенция и да си направят там най-голямата военна база в Европа???
  5. Това, което "позволява" на САЩ да убиват хора по света с дронове, под предлога, че били терористи?
  6. Това, което "дава право" на САЩ да се намесват навсякъде по света и да провеждат интервенции, преврати и "революции", войни и образуват терористични държави (ИД)?
  7. Това, което "позволява" на САЩ да сътрудничат с Ал-Ка-Ида и Ислямска Държава?
  8. Това, което "позволява" на САЩ да ни забраняват да купуваме евтин газ, да имаме евтин ток, да имаме нормално образование и нормална армия ли????
  ....
  ...
  ...

  Е, тогава "анексията на Крим" си е един чисто демократичен акт, пак по това "МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО"!!!!

 2. #2
  dr. Mengele 17 фев 2017, 15:14
   
  10
   
  13

  "Генерал" Путьо Маринкин слушка не само грозноватата си втора булка?

 3. #3
  Чукчата 17 фев 2017, 16:21
   
  7
   
  26

  Охх да паднеш от смях .... До вчера тачиха генерала , но след като каза ,че Крим е нарушение на международното право и край . Вече Генерал в кавички и Путьо Маринкин !

  За това сте РОДООТСТЪПНИЦИ всички руски подлоги !!!!!!!!!!!! Само Русия ви е в главите , но не и България !
  Язък , че сте се пръкнали тука , а не в сметището Русия , където ви е мястото !

 4. #4
  Don4o 17 фев 2017, 16:46
   
  1
   
  10

  TIPI4EN PEDERAST !!!!!!!

 5. #5
  UN CHARTER 17 фев 2017, 18:26
   
  16
   
  4

  С цялото ми уважение към г-н Радев - Президентът на България, за когото гласуваха почти 60% при активност от почти 52%, включително и аз и най-вече - русофилите в България, ще кажа: ГРЕШИТЕ, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ!

  Що е то анексия? - "Анексията или анекс е едностранно, насилствено присъединяване на територия към друга територия. Анексията се отличава от окупацията, която сама по себе не води до изменения на юридическата принадлежност на територията." (вж. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%8F)

  ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМАТА ОТ УКРАЙНА РЕПУБЛИКА КРИМ (провъзгласена независимост на 17.03.2014, след успешен референдум на 16.03.2014г.) КЪМ РУСИЯ Е ДОБРОВОЛЕН МЕЖДУНАРОДНО-ПРАВЕН АКТ, КОЙТО Е СКРЕПЕН ОТ ДВУСТРАНЕН ДОГОВОР МЕЖДУ ДЪРЖАВИТЕ РЕПУБЛИКА КРИМ И РУСИЯ.

  С цялото ми уважение към Вас, г-н Президент, много ще се радвам, ако започнете да се разграничавате от партията на войната в Европа, САЩ и Великобритания, която партия злоупотребява с търпението на народите, като в разрез с Хартата на ООН се опитва да ги вкара в опустошителна Нова световна война.

  За започване на Нова световна война, партията на войната си служи с измама, като подменя истината с фалшификати.

  Такъв фалшификат е постановката, че Русия била, според партията на войната, анексирала Крим!!!

  Уважаеми г-н Президент, моля, прочетете много внимателно преамбюла и глава I и II на Хартата/ Учредителният договор/Уставът на ООН!

  ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ОБЯВИЛАТА НЕЗАВИСИМОСТ РЕПУБЛИКА КРИМ КЪМ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е БАЗИРАНО НА ХАРТАТА НА ООН!

  Моля, обърнете внимание, г-н Президент, става въпрос за доброволно присъединяване на Република Крим към Руската федерация, а не за анексия.

  Г-н Президент Радев, не се оставяйте да бъдете въвлечен във война срещу Русия, поради подценяване на разликата между доброволно присъединяване с двустранен договор между двете държави - Република Крим и Руската федерация, и използване на фалшификата "анексия" от партията на войната!

  Анексията е едностранен агресивен акт, докато присъединяването, скрепено с двустранен международен договор между държавите, на основание на Хартата на ООН е ДОБРОВОЛЕН АКТ!

  Самата артикулация на неверни/fake определения в международното говорене е сериозен проблем, а в случая е грозна клевета спрямо Република Крим и Русия, с която, надявам се, че искате МИР а НЕ ВОЙНА!

  Именно мир искат тези два милиона, а и не само те, които гласуваха за Вас, уважаеми г-н Президент! МОЛЯ НЕ ПРЕДАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРИЯ НА ВОЙНОЛЮБЦИТЕ И ФАЛШИФИКАТОРИТЕ ОТ САЩ , ЕВРОПА И ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА!

  МОЛЯ ДА СЕ РАЗГРАНИЧИТЕ ОТ ПАРТИЯТА НА ВОЙНАТА, ЗА ДА НЕ ПАДНЕТЕ ДО НИЗОСТТА НА ПРЕДИШНИЯ ЖАЛЪК ПРЕЗИДЕНТ – ПЛЕВНЕЛИЕВ!

  С УВАЖЕНИЕ:
  БОЙКО КОЛАРОВ

  Послеслов: На 06.09.1885 г. Княжество България и Източна Румелия – автономна област на Османската империя – се СЪЕДИНИХА! Именно се съединиха, като две територии на един и същ народ! Историческата справедливост възтържествува! Република Крим и Русия също се съединиха! Като две територии на един и същ народ, така както се съединиха ГДР и ФРГ. С какво Република Крим е по-незаслужила от Източна Румелия или от ГДР да се присъедини към Русия? До 1908 г. някой да беше признал независимостта на съединена България? Не! Руският цар Николай II първи призна съединена България като независима държава – Царство България! ЗАРАДИ БЪЛГАРСКАТА НЕБЛАГОДАРНОСТ И ТЪПОТА ПРЕТЪРПЯХМЕ ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ И ЕДНА ПОЛУКАТАСТРОФА - ВСЕ КАТО НЕБЛАГОДАРНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ КЪМ РУСИЯ, А СЕГА СМЕ НА ПЪТ ОКОНЧАТЕЛНО ДА СИ СЪСИПЕМ И ЛИКВИДИРАМЕ ДЪРЖАВАТА, ВОДЕЙКИ СЕ ПО ФАЛШИВАТА/FAKE ПОЛИТИКА НА ВРАГОВЕТЕ НА СВЕТОВНИЯ МИР.
  А КАК ЩЕ ЧЕСТВАМЕ 3-ТИ МАРТ? КОЙ НИ ОСВОБОДИ ОТ 500 ГОДИШНО ТУРСКО РОБСТВО? – 7400 ОПЪЛЧЕНЦИ, НЕЗНАЙНО КАК РЕКРУТИРАНИ, ВЪОРЪЖЕНИ, ОБУЧЕНИ И ВОДЕНИ В БОЙ ОТ РУСКИ ОФИЦЕРИ В АБСТРАКТНАТА РУСКА АРМИЯ? ИЛИ САМАТА РУСКА ЕДНОМИЛИОННА АРМИЯ, С ЦЕНАТА НА 200 000 ЖЕРТВИ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ? ИЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, АВСТРОУНГАРИЯ, ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ ПРОЛИВАХА КРЪВ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ?
  НЕ, РУСИЯ, С РУСКА СИЛА, РУСКА ВОЛЯ, РУСКА КРЪВ И РУСКА ПОТ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ОТ 5 ВЕКОВНО РОБСТВО, А ДНЕС БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ Я КЛЕВЕТЯТ С ИЗФАБРИКУВАНИ ЛЪЖЛИВИ ТВЪРДЕНИЯ И ПОКОРНО Я ПОДРИВАТ СЪС САНКЦИИ, И ЗАПЛАШВАТ С ВОЙНА.


 6. #6
  foxbat 17 фев 2017, 18:44
   
  10
   
  1

  Отново изваден контекст и отново избирателно акцентиране върху едно единствено нещо .На пръв поглед изглежда малоумно и дразнещо изказване от страна на Президента но .... Нека разгледаме какво всъщност казва . Анексирането само по себе от която и да е страна към която и да е друга страна си е нарушение според международното право и ние като държава нямаме избор освен да се съобразим с това . Правейки изказване с акцентиране то

 7. #7
  foxbat 17 фев 2017, 18:53
   
  9
   
  3

  Правейки изказване точно с акцент за това понятие за международното право той фактически измъква и то много хитро Русия от тези обвинения . Благодаря на UN CHARTER за доброто разяснение . Сега след като Европа проумее какво точно намеква Радев ще прозре как да излезе от кофти положението в което е като се разбере признавайки че има точно сливане на Крим с Русия и не съществува Анексиране от страна на Русия . Всичко е боравене с понятия и интерпретация . Президента е говорил и за други важни неща относно тарамбуките и пак е намекнал че те не могат да бъдат интегрирани по сегашните схеми.Намеква и за това че Европа директно слуша САЩ и ако те се разберат с Русия , ще останем в някакво неадекватно състояние .Не може да излезе там пред тия педерунгели и да се изцепи "абе я махайе санкциите и стига сте се занимавали с Крим " Това не е работа на Европа и още по-малко пък да налага санкции за неща които засягат само Русия и САЩ в непряка битка .

 8. #8
  foxbat 17 фев 2017, 18:59
   
  12
   
  3

  Не се оставяйте на машината наречена пропаганда да ви настройва за или против нещо . Мислете и четете м-у редовете а относно ЕС предлагам да се прекръсти на СЕЩ - Съединени Европейски Щати . Територия за експерименти с населението във всякакви области от промотиране на безродието и гейските ценности до ГМО храни и вода с неясни съставки .Пудела на САЩ който се дърви на Русия от която зависи откъм суровини . Смешна организацийка която започва да ми прилича все повече на тоталитаризма от едно време .

 9. #9
  UN CHARTER 17 фев 2017, 19:50
   
  5
   
  2

  Отговор на коментар: #7

  Уважаеми foxbat, лисичите битки не са ми по душа и в случая едва ли са уместни. Нравствените политици уважават откритата политика и откритите политици.

  Ретроспективно, на цар Фердинанд са му викали лисицата. Знаем от историята как неговата хитрост доведе България до двете национални катастрофи, които в много голяма степен предопределиха и сегашното ни незавидно положение. А историята, колкото и да се мъчат да я пренапишат, категорично осъди "хитростите" на Фердинанд. Впрочем, хитрецът съсипа не само България, но и собствената си фамилия.

  Казано по народному: Хитрата сврака - с двата крака...


 10. #10
  foxbat 17 фев 2017, 20:18
   
  6
   
  1

  Отговор на коментар: #9

  Разбира се че сме на едно мнение . Като начало няма отношение примера с цар Фердинанд , няма нищо общо . Много важно че някой не се е харесал на мен или на теб . Плевнелиев не го харесваме много хора обаче той в очите на управляващите от западни държави е супер и е много готин и удобен .Имаме си президент който започна да говори открито пред Европа на теми които до сега за наш държавен глава бяха табу . А пък така да обяснява че санкциите не били изгодни и за Европа и Русия ...как смее едва ли не ?!!! Та за това не е подходящ примера с Фердинанд . Ту се говори открито и се стои зад позиция и демонстрира много добро познаване на западните похвати за "моделиране" на ситуацията а те са царете на това

 11. #11
  ВрАта у полье 18 фев 2017, 17:58
   
  9
   
  2

  Западът чете и прилага международното право така,както дяволът чете Евангелието.По тия ли принципи бе разпадната Югославия? По тия принципи ли бе откъснато Косово от Сърбия?По тия ли международноправни принципи има две държави Конго,две държави Судан или пък по тия ли принципи историческата Индия бе разделена на три държави?Когато преконфигурирането на държави е в угода на Запада,това е според международното право,но когато създадените от същия този Запад....прецеденти,започнат да се повтарят и размножават в НЕугода на Запада,тогава започват да пищят на умряло.При Студената война същият този Запад и дума не даваше да се проговори за кюрдска държава,а сега когато Турция им е в процес на отпадане като съюзник,отведнъж се сетиха дефакто да създават кюрдска държава.И според международното право ли навремето взеха провинция Хатай от Сирия и я дадоха на Турция?Тогава така се опитаха да подкупят Турция за съюзник срещу Хитлер и и харизаха провинция Хатай.Безброй са конюнктурните решения на Запада според очакваната за него Изгода.За Запада Международното право е като за шопа законът - врАта у полье.

 12. #12
  граф 18 фев 2017, 21:32
   
  12
   
  2

  Някой ще ми каже ли при кой украински цар е завладян Крим и коя година щото не го пише в историята на Украинската империя

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка