Среща на президента Радев с европейски комисар

Pan.bg 23 фев 2017 | 17:32 views (4476) commentaries(0)
img В своя профил във Фейсбук президентът Радев информира за срещата си с европейски комисар:

"Днес се срещнах с европейския комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Бенковска.

Общата ни позиция е, че държавите членки на Европейския съюз трябва да обединят усилията си, за да улеснят достъпа на малките и средни предприятия (МСП) до общия пазар, с което ще бъде задълбочен и процесът на европейска интеграция.

Комисар Бенковска подкрепи идеята ми през 2017 г. България да бъде домакин на форум, посветен на европейския отбранителен и космически сектор. В рамките на форума българските предприятия и научни институти ще представят своите възможности и ще се запознаят с Европейския фонд за отбрана и други действащи механизми в сферата на отбранителната и космическата индустрия на ЕС.

По време на срещата потвърдих подкрепата на България за въвеждането на Европейска електронна карта за услуги, която ще намали бюрократичните формалности пред МСП и ще улесни достъпа им до общия пазар. Необходима е и засилена подкрепа за компаниите от по-слабо развитите държави от ЕС, които да участват пълноценно в реализацията на инвестиционните проекти в рамките на плана „Юнкер“."

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка