Дали името българи идва отпреди 3500 години?

Pan.bg 13 мар 2017 | 01:10 views (5908) commentaries(1)
img
КРОСС/Не подлежи на съмнение, че народ с името българи е съществувал много преди да го впишат в хрониките си древните автори. Но дали името българи идва отпреди 3500 години?

Тази хипотеза противоречи на днешните учебници по история.

Павел Серафимов-Спароток и Александър Мошев проучват редица исторически извори. Според тях името "българи" се е променяло през вековете и е било познато още преди Троянската война.

Твърдението ги води до древна Индия.

Противниците на тази хипотеза обаче не мислят така. За много учени тези твърдения не са правдоподобни.

Според проф. Светлана Янакиева от БАН името на българите се среща за първи път едва през IV век, а аргументите за значително по-древните му споменавания граничат с псевдонаука.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  ДДТ 13 мар 2017, 06:33
   
  15
   
  0

  За разлика от професорката, чужденците тихомълком много, много ревностно се ровят в такива твърдения и факти.
  Показателен е случаят с посещението в Афганистан в рамките на около две седмици на държавните глави на Запада- Обама, Камерън,, Саркози и Меркел през декември 2011г -съответно 3-ти,7-ми,8-ми и 19-ти във връзка със загадъчно "изпаряване" на американски тюлени, които са търсели "псевдонаучни" факти (и открили такива!)за тайно оръжие наречено "виман" и споменавано в Махабхарата Рамяна
  За капак се изтърсват и американският военен министър Леон Панета (14-ти) и ни в клин ни в ръкав шефът на американската Home Security (!!) Джанет Наполитано (31-ви)
  Те изобщо не страдат от комплекси относно псевдонаучни изследвания и тези...
  А що се отнася до българите, ЮНЕСКО още през 70-години на миналият век открива, че най-старият и най-точен календар познат досега е ...БЪЛГАРСКИЯТ
  В изследването си за този календар, кап.I ранг Борис Рогев, който е бил завеждащ катедра Висша Математика във Военна академия, София доказва, че този календар е заимстван много по-късно от китайците и е 2000 години преди него..
  Ако професорката може да чете има електронно копие на книгата " "Астрономически основи на първобългарското летоброене", издание на БАН (1974 г.)
  http://www.spiralata.net/biblioteka/

  То бива, бива кретенизъм, ама ...чак толкоз!!!!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка